Αφροδίτη Μάνου: Ζητά από Μητσοτάκη να παρέμβει σε εξελίξεις του 1913 – Γκάφα… εθνικιστική

Εντάξει, για πολλά μπορεί να φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για τα γεγονότα του 1913 λίγο δύσκολο

Αφροδίτη Μάνου

Πανικόβλητη η γνωστή τραγουδίστρια και προσφάτως ανακαλύψασα τη… «γλύκα» του εθνικισμού, Αφροδίτη Μάνου φαίνεται πως πληροφορήθηκε για την ύπαρξη της Αυτόνομης Κυβέρνησης Δυτικής Θράκης και της πράσινης σημαίας της με την ημισέληνο. 

Έξαλλη λοιπόν, έσπευσε να κάνει την αποκάλυψη στο twitter επισυνάπτοντας σχετική φωτογραφία από το λήμμα της Αυτόνομης Κυβέρνησης Δυτικής Θράκης στη wikipedia, επισημαίνοντας ότι η σημαία είναι «πακιστανίζουσα» και καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει δράση γιατί… «ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ»!

Φυσικά, μπορεί να βρήκε το λήμμα στη wikipedia, πιστή στις αρχές του «ψεκασμένου» όμως, δε φρόνισε να διαβάσει ούτε καν την πρώτη παράγραφο, αφού αν το έκανε θα είχε διαπιστώσει ότι πράγματι υπήρξε η Αυτόνομη Κυβέρνηση Δυτικής Θράκης, αλλά όχι επί Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά για δύο-τρεις μήνες το… 1913.

Σύμφωνα με την πηγή της κ. Μάνου (όχι καμιάς συριζέικης πηγής), «η Αυτόνομη Κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης ήταν ένα μικρό, προσωρινό κράτος που ιδρύθηκε στο δυτικό μέρος της Θράκης από τις 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου του 1913. Η επίσημη ονομασία της ήταν αρχικά Προσωρινή Κυβέρνηση Δυτικής Θράκης και αργότερα Αυτόνομη Κυβέρνηση Δυτικής Θράκης η οποία προτιμήθηκε για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση ή ανασφάλεια στον εκεί πληθυσμό. Το κράτος περιλάμβανε όλη την λεγόμενη Δυτική Θράκη, από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο ποταμό, συμπεριλαμβανομένης της βουλγαρικής Ροδόπης στα βόρεια και στα νότια έφτανε στο Αιγαίο Πέλαγος από το οποίο βρεχόταν. Η συνολική έκταση του ξεπερνούσε τα 8.600 χλμ², ενώ ο πληθυσμός του κρατιδίου ανερχόταν σε 500.000 κάτοικους, εκ των οποίων το 50% (250.000) ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι ήταν Τούρκοι, Πομάκοι, Τσιγγάνοι, Αρμένιοι, Εβραίοι και λίγοι Βούλγαροι, αν και κατά άλλες εκτιμήσεις οι μουσουλμάνοι έφταναν το 75%». 

Γιατί εντάξει, για πολλά μπορεί να φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για τα γεγονότα του 1913 λίγο δύσκολο.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…