Εθνικιστική βία: Πολιτικός αυτουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως λέει και ένα παλιό "Σαμαρικό" ρητό: «Όταν η αριστερή παρένθεση γίνεται κύκλος, η εκτροπή γίνεται ανάγκη».

5b362eba1dc524562e8b4582

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Στα παλιά, καλά λημέρια της γυρνάει η διευρυμένη Δεξιά (που έχει πλέον απορροφήσει πλήρως και το συν-χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ). Αφού, με σύσσωμη τη διαπλοκή, έχουν δοκιμάσει τα πάντα επί τρία χρόνια, στρέφονται πλέον στο τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα, την πατριδοκαπηλεία και τον εθνικισμό. Στα πιο φθηνά ένστικτα που γεννάει η απελπισία.

Στη Θεσσαλονίκη, μόνο τις τελευταίες μέρες: Πέταξαν δυο ομοφυλόφιλους στον Θερμαϊκό, ομάδες εθνικιστών κακοποίησαν έναν Πακιστανό, τάγματα εφόδου και οπαδοί επιτέθηκαν με πέτρες σε κομματική εκδήλωση, ενώ προχθές το βράδυ, μετά το συλλαλητήριο για το “Μακεδονικό”, ομάδα ατόμων βεβήλωσε το Μνημείου Ολοκαυτώματος.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά γεγονότα που συμβαίνουν σε μια πόλη που κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι παλαιότερων εποχών αν η πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών δε σταθεί ανάχωμα στις ορέξεις τους.

Βέβαια, όλος αυτός ο εθνικιστικός εσμός δε βγήκε από τα αραχνιασμένα ντουλάπια της
ιστορίας μόνος του. Έχει λάβει την πολιτική νομιμοποίηση από το “συναγωνιστή” του Αντώνη Σαμαρά και
του Άδωνη Γεωργιάδη, τον Κυριάκο
Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όχι μόνο έχει υιοθετήσει την ακροδεξιά, εθνικιστική ατζέντα της ηγετικής ομάδας που τον περιβάλλει, αλλά καρατομεί και οποιαδήποτε μετριοπαθή
φωνή στο κόμμα του. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή, ο Ευάγγελος Αντώναρος, έφτασε μάλιστα μετά και τη διαγραφή Μίχαλου, στο σημείο να αφήσει σαφέστατο υπονοούμενο πως ο νυν πρόεδρος της ΝΔ είναι διαπλεκόμενος και διεφθαρμένος.

Τα γνωστά-άγνωστα επιχειρηματικά και πολιτικά κέντρα, με αφορμή το “Μακεδονικό”, παίζουν την τελευταία τους ζαριά. Πάλαι ποτέ ορκισμένοι εχθροί, πλέον αναγκαστικά “όλοι μαζί μπορούμε“, απέναντι στον κοινό εχθρό.

Στόχος να ρίξουν την κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι και σαφώς το ονοματολογικό της πΓΔΜ δεν είναι ο λόγος.

Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει πριν βγει η χώρα -τυπικά- από τα μνημόνια. Πριν αρχίσουν οι διώξεις και οι δίκες. Πριν τις περαιτέρω αποκαλύψεις της βαθιάς σήψης και διαφθοράς του συστήματος της διαπλοκής και των πολιτικών συμμοριών -και οικογενειών- που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Πλέον, ο πραγματικά προοδευτικός και αληθινά φιλελεύθερος πολίτης δεν έχει καμία δικαιολογία να σταθεί ουδέτερος στο “μαύρο” μέτωπο που απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι της συντήρησης και του εθνικισμού τη χώρα.

ΥΓ. Η κόλαση έχει ένα ειδικά διαμορφωμένο μέρος για τους “ισαποστάκηδες”. Είναι ένα δωμάτιο γεμάτο από μεγάφωνα όπου ακούγεται αέναα η φωνή του Άδωνη Γεωργιάδη, να πουλάει “θαυματουργά”, νανοβιονικά γιλέκα και να απαγγέλλει το “σώπασε κυρα Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι” 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…