«Εθνική ομοψυχία» δια πάσαν νόσον και πάσαν…

Δεν είναι μόνο οι εθνικές, λεγόμενες, εορτές και επέτειοι κατά τη διάρκεια των οποίων ακούμε τα περί “έθνους”, “εθνικής ομοψυχίας”, “εθνικής ενότητος”, “εθνικών δικαίων” και της επαγόμενης “εθνικής υπερηφάνειας” και “εθνικής παιδείας”

νδ

Δοθείσης ευκαιρίας υπάρχουν πλείστες όσες δηλώσεις πολιτικών, παπάδων από άμβωνος, δημοσιολογούντων στα τηλεπαράθυρα και στα … καφενεία οι οποίες αποσκοπούν στην υπενθύμιση του χρέους μας ως Έλληνες να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα. Μόλις προχθές ο τηλεπωλητής υπουργός διαλαλούσε από του βήματος της Βουλής το μπαγιάτικό προϊόν της … “εθνικής προδοσίας”!!!

“Ηθικόν ακμαιώτατον” και “εθνικόν φρόνημα στα ύψη” όπως μας έβαζαν να φωνάζουμε ως νεοσύλλεκτοι οι χουνταίοι καραβανάδες κατά την “εθνοσωτήριο επανάσταση ” των απριλιανών διδακτόρων. “Αφού όλα τα άλλα είναι πεσμένα, ας έχουμε τουλάχιστον ψηλά το εθνικό φρόνημα ”, έλεγε σαρκαστικά ο συνάδελφος Τριαντάφυλλος στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων της Κορίνθου αρχές του 1974….

  Η ρήση του Διονυσίου Σολωμού ότι “Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές” έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όση σχέση έχουν οι ακραίοι εθνικιστές, εθνοκάπηλοι και πατριδοκάπηλοι με το … “έθνος” ως συνόλου ανθρώπων που συνοικούν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο με κοινή γλώσσα, πολιτισμική και ιστορική εξέλιξη και αγώνες για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία κλπ. Με αυτήν την έννοια η ιστορική αλήθεια βάζει σαφείς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας και του λαού της, και σε εκείνους τους δήθεν υπερασπιστές του “έθνους” και των “πεπρωμένων” της …φυλής!!! Πρόκειται, κυρίως, για εκείνους οι οποίοι υπηρέτησαν με πίστη τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών, των τουρκόφιλων κοτζαμπάσηδων και προσκυνημένων επί τουρκοκρατίας, των ξενόδουλων πολιτικών των αρχών του 19ου αιώνα, των μετέπειτα στρατοκρατών δικτατορίσκων και φασιστικής ιδεολογίας απολογητών.

Είναι αυτοί οι οποίοι στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, οι μαυραγορίτες, οι δοσίλογοι, οι γερμανοτσολιάδες, οι δολοφόνοι αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης οι οποίοι πλαισίωσαν τον μεταπολεμικό εθνικό στρατό και τα σώματα ασφαλείας μένοντας ατιμώρητοι για τα εγκλήματα κατά της πατρίδας και του λαού της.

Είναι αυτές οι πολιτικές ηγεσίες της Δεξιάς που χρησιμοποίησαν το “έθνος” και τα παράγωγά του σαν αντώνυμα σε ό,τι εθεωρείτο “δημοκρατικό”, “αριστερό”, “κομμουνιστικό”. Αυτοί οι οποίοι εξόριζαν και εκτελούσαν χιλιάδες δημοκράτες, αριστερούς και κομμουνιστές ως “αντεθνικώς δρώντες”. Αυτοί οι παραχαράκτες της Ιστορίας οι οποίοι αρνούντο πεισματικά για δεκαετίες να αναγνωρίσουν το ΕΑΜ ως αντιστασιακή δύναμη κατά των κατακτητών.

Είναι οι ελλαδίτες απόγονοι της “γενιάς των ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου”, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής οι οποίοι επικαλούνται το “έθνος” για να κρύψουν την εγκληματική τους δράση και το μίσος τους για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Είναι οι “κρυφοί”, οι χρυσαυγίτες με “πολιτικά”. Αυτοί οι ακροδεξιάς κοπής αστέρες της πολιτικής που ασπάζονται τις ίδιες ή ανάλογες ιδέες με αυτές των “Μηχαλολιάκων”. Αυτοί που “σιτίζονται” στα υπόγεια και στα ρετιρέ της δεξιάς πολυκατοικίας.

Είναι τέλος όλοι εκείνοι – και είναι πολλοί – οι αφελείς, ανιστόρητοι και εύπιστοι οι οποίοι ταυτίζουν το “έθνος” με τις παρελάσεις και τις τσολιαδίστικες φορεσιές που κάποτε τους έντυναν οι μαμάδες τους. Όλοι εκείνοι οι σημερινοί τουρκοφάγοι και χθεσινοί μακεδονομάχοι οι οποίοι θεωρούν ότι υπηρετούν το “έθνος” ενδυόμενοι την γαλανόλευκη ως … αξεσουάρ…..  

Αν αυτά είναι αληθή, τότε ας απαλλαγεί η έννοια “εθνικό” από τα κίβδηλα βάρη που τη συνοδεύουν. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…