Newsroom

Newsroom

Εθνική Ελλάδας: Μονόδρομος η νίκη με την Ιαπωνία

Την επιχείρηση ανασύνταξης των δυνάμεων της έχει βάλει σε εφαρμογή η Εθνική Ελλάδος μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από…

ellada 1

Την επιχείρηση ανασύνταξης των δυνάμεων της έχει βάλει σε εφαρμογή η Εθνική Ελλάδος μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από την Κολομβία και ενόψει του καθοριστικότατου για την εξέλιξη της πορείας της ομάδας στη διοργάνωση αγώνα κόντρα στην Ιαπωνία στο Νατάλ τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Μπορεί αγωνιστικά ο Σάντος να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα πλην της φλεγμονής του Γλύκου στο μάτι αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει ότι πρέπει να επαναφέρει τη θετική ψυχολογία στην ομάδα προκειμένου να πάρει το τρίποντο κόντρα στους Ασιάτες. Αλλά την ίδια ώρα πρέπει να αποφορτίσει τους παίχτες του από την πίεση του αποτελέσματος καθώς όλοι γνωρίζουν ότι με οποιοδήποτε διαφορετικό αποτέλεσμα εκτός της νίκης το όνειρο για πρόκριση στην επόμενη φάση σχεδόν εξαφανίζεται.

Παράλληλα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι πρέπει να βελτιώσει την αμυντική συμπεριφορά όλης της ομάδας καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη  τύπου το βράδυ της Κυριακής «τα γκολ που δεχθήκαμε (σ.σ. κόντρα στην Κολομβία) ήταν για πλάκα» καυτηριάζοντας και τη στάση ορισμένων ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν ότι μια ήττα με 3-0 μπορεί να στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά στην εξέλιξη της διοργάνωσης.

Σε πρώτη φάση στην πρώτη προπόνηση μετά την «κλωτσιά» από τους Κολομβιανούς ο Σάντος δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν σκέφετεται να προχωρήσει σε αλλαγές και ποιες θα μπορούσε να είναι αυτές ενώ νωρίτερα είχε φροντίσει να καλύψει τους 11 βασικούς του αγώνα του Σαββάτου λέγοντας ότι αν ξαναπαίζαμε πάλι την ίδια 11αδα θα επέλεγα.

Όσοι βρέθηκαν στην αρχική σύνθεση απέναντι στους Κολομβιανούς (πλην του Καρνέζη που έκανε ξεχωριστό πρόγραμμα με τον Καπίνο), έκαναν αποκατάσταση. Για τους υπόλοιπους –και τις αλλαγές (Μήτρογλου, Φετφατζίδη, Καραγκούνη)- η προπόνηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και δόθηκε βάση σε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων. 

Τη Δευτέρα το απόγευμα, 19:30 (ώρα Ελλάδας) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο της Ελλάδας, ενώ… σταθερά στις 23:30 (ώρα Ελλάδας) θα γίνει η προπόνηση. 

Σαμαράς: Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας

Ξεκάθαρός ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία της με στόχο τη νίκη κόντρα στην Ιαπωνία εμφανίστηκε ο Γιώργος Σαμαράς με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «ξέρω τι περίμεναν όλοι στην Ελλάδα: ότι θα είχαμε 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και θα παίζαμε άμυνα, άμυνα, άμυνα και θα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Όμως, θεωρώ ότι αυτό που είδαν όλοι, ήταν μια ομάδα που έπαιζε επίθεση, που κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα και ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Βγήκαμε στο γήπεδο για να νικήσουμε την Κολομβία και αυτή η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι «απλά ελπίζουμε ότι θα φέρει καλύτερο αποτέλεσμα για μας, διότι για εμάς το ματς με την Ιαπωνία είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε».

Συνεχίζοντας για τον αγώνα κόντρα στην Κολομβία παραδέχθηκε ότι «δεν ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος» κάνοντας λόγο για ένα «παράξενο παιχνίδι». «Για τα πρώτα 5-6 λεπτά, δεν ήμασταν 100% μέσα στο ματς και δεχτήκαμε ένα κακό γκολ. Όμως, ύστερα απ’ αυτό είχαμε την κατοχή της μπάλας, πιέσαμε και δημιουργήσαμε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες. Όμως, κοίτα, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η Κολομβία δεν είχε άλλες ευκαιρίες, αλλά σκόραραν τρία γκολ και παρόλο που το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, πρέπει να το αποδεχτούμε» εξήγησε.

Αναφερόμενος, τέλος, στον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής τόνισε ότι «διαθέτουν στα σίγουρα μια καλή ομάδα» συμπληρώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες «θέλουμε να δούμε ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατά τους σημεία, αν αφήνουν κενούς χώρους, που μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε και να φτιάξουμε φάσεις».

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…