Εθνική Δανίας: Οι διεθνείς αρνήθηκαν αύξηση μισθού για να έχει η ομάδα γυναικών ίση αμοιβή

Την ώρα που στην Ελλάδα ορισμένοι δηλώνουν ότι ο ανδρισμός είναι να χτυπάς μια γυναίκα και να ζητάς συγνώμη, στην Δανία και συγκεκριμένα στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρα, σκέφτονται διαφορετικά.

ΔΑΝΙΑ

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Δανίας αρνήθηκαν αύξηση του μισθού τους, ώστε η γυναικεία ομάδα να έχει ίση αμοιβή με την ανδρική. Ισότητα με κάθε τρόπο.

Οι παίκτες της ανδρικής ομάδας της Δανίας αποδέχθηκαν εξάλλου μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης και παράλληλα αρνήθηκαν αύξηση των αποδοχών τους, για να βοηθήσουν τις γυναίκες συναδέλφους τους.

«Η ομάδα των ανδρών επέλεξε να μην απαιτήσει αλλαγές στους όρους στη νέα της συμφωνία. Είναι ένα εξαιρετικό βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών στις εθνικές ομάδες γυναικών. Έτσι, αντί να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες για τον εαυτό τους, οι παίκτες σκέφτηκαν να στηρίξουν τη γυναικεία ομάδα», ήταν τα λόγια του Μίκελ Σέιλ Χένσεν, διευθυντή της Ένωσης Παικτών της Δανίας, σε δήλωση που δημοσίευσε η FIFPRO.

«Όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο στην ομάδα διαπραγματεύσεων, η οποία αποτελούνταν από τους Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ, Κίερ, Σμάιχελ ήταν πολύ χαρούμενοι. Αυτό ήθελαν: έδειξε ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη. Τους άρεσε η ιδέα να παρέχουμε σε άλλες εθνικές ομάδες καλύτερες ευκαιρίες και συνθήκες», ανέφερε. Η νέα συμφωνία που έχει υπογραφεί, θα μπει σε ισχύ μετά το τέλος του EURO στην Γερμανία και θα έχει διάρκεια μέχρι το 2028!

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Σαλαμίνα – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Ύδρα: Από πυροτεχνήματα η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή (video)

Ποιος θα τραβήξει το κάρο;