Eκτεθειμένο ξανά το υπουργείο Πολιτισμού-Κάνει φιέστες αλλά κρύβει κρούσματα κορονοϊοϋ

Καταγγελία από εργαζομένους για απόκρυψη κρούσματος στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου έγινε η παρουσίαση επένδυσης από τον πρωθυπουργό.

μουσειο ακροπολης5

Στην «σέντρα» βγάζουν το υπουργείο Πολιτισμού,  οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Εργαζομένων Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους, θέτουν τα εξής ερωτηματικά όπου στην συνέχεια δίνουν και τις απαντήσεις-αποκαλύψεις. 

 

Μα τι κάνει το υπουργείο Πολιτισμού; Κρύβει κρούσματα ή όχι; Γιατί επιμένει στο ένα κρούσμα στην Υπηρεσία Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) μη ανακοινώνοντας άλλα τρία, όπως έχουμε πληροφορηθεί; Γιατί δεν ανακοινώθηκε κρούσμα Covid-19 σε εργαζόμενο στο Μουσείο Ακρόπολης ενώ την ίδια μέρα ανακοινώθηκε κρούσμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το οποίο και έκλεισε για τρεις εργάσιμες μέρες;

Οι ίδιοι εργαζόμενοι μέσω του Συλλόγου Εργαζομένων Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (ΣΕΟΑΝΜΑ) δίνουν την απάντηση: προείχε μια φιέστα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μουσείο, όπως και για το κρούσμα στην Ακρόπολη προείχε η παρουσίαση / εγκαίνια του νέου φωτισμού των μνημείων με την παρουσία πάλι του πρωθυπουργού αλλά και των ιδιωτών χορηγών.

Με λίγα λόγια, δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση το υπουργείο, τους άφησε στο σκοτάδι και δεν έκλεισε τον χώρο προς όφελος της δημόσιας υγείας, αλλά το άφησε ανοιχτό για να κάνει το σόου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσίαση μιας επένδυσης από βαρύγδουπο όνομα.

Η ανακοίνωση
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (ΣΕΟΑΝΜΑ) έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή 2/10/20 οι εργαζόμενοι στο Μουσείο Ακρόπολης ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19 σε συνάδελφό μας.

Ως Σύλλογος εργαζομένων του Μουσείου Ακρόπολης κρίναμε επιτακτική την ανάγκη ενημέρωσης του προσωπικού το οποίο -εκτός από το τμήμα που παρουσιάστηκε το κρούσμα και αυτών που εργάζονται στον ίδιο όροφο- δεν γνώριζε απολύτως τίποτα.

Και παρόλες τις άμεσες ενέργειες του Γιατρού του Μουσείου σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς μέχρι σήμερα, Δευτέρα 5/10/20, το ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση προς το προσωπικό του, δεν έχει εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση, δεν έχει ενημερώσει για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί.

Σε καμία περίπτωση δεν θελουμε να σκεφτούμε ότι όλη αυτή η αποσιώπηση εις βάρος της υγείας όλων έχει γίνει λόγω της σημερινής εκδήλωσης της Microsoft στο Μουσείο για πολιτικές σκοπιμότητες και τυχόν αρνητική διαφήμιση.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Μουσείου όλες αυτές της ημέρες ερχόμαστε για δουλειά σε πλήρη άγνοια, φοβούμενοι για την υγεία τόσο τη δικιά μας όσο και των οικογενειών μας, αλλά και των επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα έγινε γνωστή και η ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το οποίο σύφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΠΠΟΑ (από 2/10/20) θα παραμείνει κλείστο έως και την Τρίτη 6/10.

Τα ερωτήματά μας, λοιπόν, είναι ποια τα κριτήρια λειτουργίας ή μη ενός Μουσείου όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα; Γιατί το Μουσείο της Ακρόπολης παραμένει ανοιχτό χωρίς να έχει προβεί σε καμία ενημέρωση; Πού είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι; Ποιες είναι οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί όλες αυτές τις ημέρες; Πραγματοποιήθηκαν τεστ στους συναδέλφους που ήταν σε άμεση επαφή; Πόσα και ποια τα αποτελέσματα; Μήπως όλη αυτή η απόκρυψη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη;

Ζητάμε από όλους τους αρμόδιους:

Έκδοση άμεσης ανακοίνωσης τόσο από το ΔΣ του Μουσείου Ακρόπολης όσο και από το ΥΠΠΟΑ σχετικά όλες τις διαδικασίες που έχουν γίνει.

Άμεση διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζομένους του Μουσείου (συμπεριλαμβανομένου της καθαριότητας και του εστιατορίου).

Εκ νέου απολύμανση όλων των χώρων του Μουσείου και της Διοίκησης.

Εντατικοποίηση του συχνού καθαρισμού όλων των χώρων και των επιφανειών.

Εφαρμογή και τήρηση όλων μέτρων που έχουν εκδοθεί σχετικά.

Επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας σε όλες τις Διευθύνσεις.

Εφαρμογή του μέτρου των 9 ατόμων στον σριθμό των όμάδων που προσέρχονται στο Μουσείο.

Αμεση συνεργασία της Διοίκησης του Μουσείου με τον Σύλλογο εργαζομένων για τις προτάσεις μας σχετικά με την εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης και αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ektakti Epikairotita 0

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…