Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών στο πλευρό του Μποσκοΐτη: Δικαίωμα να εκφράζεται υπεύθυνα και ελεύθερα

Αφορμή για την στήριξη, στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Κώστας Γαβράς στον Αντώνη Μποσκοϊτη και το πολιτικό παρασκήνιο που ακολούθησε.

kamera kanalia

Μετά την συνέντευξη του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στον συνάδελφό του και δημοσιογράφο Αντώνη Μποσκοΐτη και την σχετική δημοσιοποίηση μέρος αυτής, ξέσπασε κόντρα μεταξύ του κ. Μποσκοΐτη και του επίσης σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη.

Ο κ. Φέρρης καταφέρθηκε κατά του δημοσιογράφου γιατί ηχογράφησε…και δημοσιοποίησε ηχητικό της συνέντευξης.

Αγωγή κατά του σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη καταθέτουν από κοινού ο δημοσιογράφος Αντ. Μποσκοΐτης και η εφημερίδα Documento, ζητώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική βλάβη, καθώς όπως τονίζει ο αγαπητός στον καλλιτεχνικό χώρο δημοσιογράφος, οι δηλώσεις του κ. Φέρρη θίγουν τη δημοσιογραφική του αξιοπιστία και την επαγγελματική του ακεραιότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στέκεται δίπλα στον συνάδελφο μας σκηνοθέτη και επώνυμο δημοσιογράφο Αντώνη Μποσκοΐτη που τεκμηρίωσε υπεύθυνα μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης που πήρε από τον Κώστα Γαβρά.
Θεωρούμε αήθεις και άδικους τους χαρακτηρισμούς ενός ώριμου δημιουργού όπως ο Κώστας Φέρρης, με τους οποίους σχολίασε δημόσια αυτήν την τεκμηριωμένη πράξη. Γνωρίζουμε όλοι ότι κάθε δημοσιογράφος έχει δικαίωμα να δημοσιοποιεί το ανάλογο ηχητικό ντοκουμέντο ως αδιάσειστο στοιχείο της αξιοπιστίας του.
Μας λυπεί ιδιαίτερα αυτή η συγκρουσιακή συμπεριφορά ενός παλαιότερου σκηνοθέτη απέναντι σε έναν νεώτερο συνάδελφο του και υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα τον Αντώνη Μποσκοΐτη, στο δικαίωμα του να εκφράζεται υπεύθυνα και ελεύθερα.

Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών