“Εσύ αν ήσουν στη θέση του καταστηματάρχη τι θα έκανες;”

Η ανατροπή στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου δεν θα αλλάξει κάποια δεδομένα. Ακόμη κι αν πήγαινε να κλέψει, θα είχαμε να κάνουμε με ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

5bb61cea1dc52401208b45a4

Γράφει ο Ιωάννης Κακάνης

Ο Ζακ ακόμη και ως ”κλέφτης” ήταν ανήμπορος, τρομαγμένος και ακίνδυνος, ένα πλάσμα που προσπαθούσε μες την απελπισία του να βγει από τα σπασμένα τζάμια, ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει σωστά ούτε τον πυροσβεστήρα ώστε να δραπετεύσει, για να αντιμετωπίσει στη συνέχεια το μένος και το μίσος του καταστηματάρχη και του (δηλωμένου) φασίστα φίλου του.

Το πρόσφατο βίντεο και οι μαρτυρίες που φέρουν νέα δεδομένα καταμαρτυρώντας πως δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος στην προσπάθεια του να κρυφτεί -πιθανόν λόγω επίθεσης που δέχτηκε ο ίδιος- δεν θα κάνουν όσους πήραν το μέρος του καταστηματάρχη να ξανασκεφτούν την άποψη τους.

Δε θα κάνει αυτούς που θεωρούν τη ζωή ενός (κατά την κρίση τους) ναρκομανούς λιγότερο σημαντική από τα ενέχυρα του «ευυπόληπτου επιχειρηματία» να αναθεωρήσουν.

Δε θα κάνει τους ανθρώπους που μας έλεγαν ”αν ήσουν εσύ στη θέση του καταστηματάρχη τι θα έκανες;” να έρθουν στην θέση του Ζακ.

Δε θα φέρουν τον Ζακ πίσω άλλωστε, ούτε τα βίντεο, ούτε οι μάρτυρες…

Το μόνο που πιστοποιείται, φαρδιά πλατιά, είναι πως τα Μέσα Ενημέρωσης, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, κομμάτια του ίδιου παζλ, ενεργούν σε κάθε περίπτωση κατά τον ίδιο τρόπο: Προσάρμοσαν το αφήγημα στα μέτρα τους, αντιμετώπισαν την υπόθεση σαν τυπική διαδικασία και αν στη θέση του Ζακ υπήρχε ένα άτομο χωρίς διαδικτυακή αναγνωρισιμότητα, πολυπραγμοσύνη και ακτιβισμό, το πιθανότερο θα ήταν να μην μαθαίναμε τίποτε από όλα αυτά, πέρα από μία κλειδαρότρυπα αισθητικής «Πρώτου Θέματος», για να δούμε πως ”ένας έντιμος πήρε το νόμο στα χέρια του επειδή δεν έχουμε μπάτσους για να μας προστατεύσουν από τα πρεζάκια”(προστατεύουν τα τάγματα εφόδου όταν κάνουν ντου στην Κουμουνδούρου πάντως).

Μα φανταστείτε. Αν τα Μέσα Ενημέρωσης, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη συγκαλύπτουν, σιωπούν, αποπροσανατολίζουν σε μία υπόθεση ενός απλού νοικοκυραίου (χαίρομαι όταν σας πειράζει η λέξη), τι μπορεί να συμβαίνει όταν εμπλέκονται βαριά ονόματα, πολιτικοί, επιχειρηματίες και διακυβεύονται (δικά τους) ιερά και όσια;

Ας μας απαντήσει σε αυτό κάποιος που στη θέση του καταστηματάρχη θα σκότωνε.

Εγώ αν δω κλέφτη χέζομαι πάνω μου. Αν έβλεπα τον Ζακ θα τον έπαιρνα αγκαλιά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...