ΕΣΥ: 48ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων κατεβαίνουν στους δρόμους σήμερα και αύριο

eopyy

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά σήμερα και αύριο 29 και 30 Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ παράλληλα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε για αύριο, Πέμπτη, πανελλαδική στάση εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα βγουν στους δρόμους, «φωνάζοντας» «ως εδώ» στις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα πάγια αιτήματά τους όπως είναι η πρόσληψη προσωπικού και η αύξηση της χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

 

 

«Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας» τονίζει η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας).

 

«Δε θα σκύψουμε το κεφάλι για να μη βρει στο “ταβάνι” των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας! Η οικονομία της χώρας αντέχει για να δίνει 7 δις σε αυτούς που δολοφονούν βρέφη, παιδιά, γυναίκες, τους ασθενείς και τους συναδέλφους μας στη Γάζα, που βομβαρδίζουν νοσοκομεία, και δεν αντέχει να αυξήσει τους μισθούς μας, να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία και να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργούν με σύγχρονους όρους;» σημειώνει.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν:

Διπλασιασμό μισθών –αποζημίωσης των εφημεριών.
Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
Αύριο Πέμπτη, η ΟΕΝΓΕ καλεί σε πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας.

Στο πλευρό της ΟΕΝΓΕ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, με την ΠΟΕΔΗΝ να έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη πανελλαδική στάση εργασίας.

Την κινητοποίηση ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.