Έσβησαν μέχρι και το όνομα του Μαραβέγια στην Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το… οικογενειακό project

Ομερτά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο - Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Τασούλας

56896011

Έπειτα από την ομερτά που επέβαλλε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές προκειμένου να στεγανοποιήσει πλήρως την κοινοβουλευτική διαδικασία διερεύνησης του πολύκροτου σκανδάλου, η ΝΔ επεκτείνει την εν λόγω ενοχική πρακτική ακόμα και στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, δίνοντας την εντύπωση πως η Βουλή αποτελεί κομματικό τσιφλίκι.

Μετά τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη για το οικογενειακό project του βουλευτή Μαγνησίας με τη ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια, και την απόπειρα εξασφάλισης 4,2 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου, 52 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν σχετική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Ωστόσο, αν κάποιος αναζητήσει και κατεβάσει το αρχείο στον υπολογιστή του, θα αντικρίσει πως η επωνυμία της εταιρίας, το όνομα της συζύγου του κ. Μαραβέγια ακόμα και του ίδιου του «γαλάζιου» βουλευτή έχουν σβηστεί!

«Προσωπικό δεδομένο το όνομα του βουλευτή»

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος υποστήριξε αρχικά πως «ο τρόπος που δημοσιοποιούνται στο portal της Βουλής οι Ερωτήσεις γίνεται βάσει οδηγιών από τον υπεύθυνο προσωπικών δεδομένων», προσθέτοντας: «Στα κείμενα των Ερωτήσεων που εμπλέκονται προσωπικά δεδομένα, αποφεύγονται να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα».

Στο εύλογο ερώτημα που θέσαμε στον Κωνσταντίνο Τασούλα για το πώς γίνεται το όνομα ενός βουλευτή να αποτελεί προσωπικό δεδομένο, αντέτεινε: «Προσωπικό δεδομένο είναι οποιοδήποτε όνομα αναφέρεται σε άσκηση κοινοβουλευτικοί έλεγχου. Ωστόσο, επειδή το ζήτημα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα, τότε αυτό που έγινε κρίνεται περιττό και υπερβολικό».

Πού σταματά η λογοκρισία;

Δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή η καινοφανής πρακτική μπορεί να οδηγήσει στην απόλυτη λογοκρισία των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας και ταυτοχρόνως στην ελλιπή ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος που ο εκάστοτε βουλευτής θα κρίνει πως πρέπει να γνωστοποιηθούν και να απαντηθούν δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αν ακόμα και το όνομα ενός βουλευτή κρίνεται προσωπικό δεδομένο από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, τότε τι θα γίνει όταν μία Ερώτηση θα σχετίζεται -λόγου χάρη- με κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία;

Η λογοκριμένη ερώτηση:

Η πρωτότυπη:

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…