Newsroom

Newsroom

Εστίαση: Κόβουν το ρεύμα στα καταστήματα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι όχι μόνο βλέπουν πλέον καθαρά μπροστά τους τον κίνδυνο του λουκέτου ύστερα από τέσσερις συνεχόμενους μήνες που παραμένουν κλειστοί λόγω lockdown χωρίς να συνυπολογιστεί η περσινή περίοδος, αλλά βλέπουν και την ΔΕΔΔΗΕ να τους κόβει το ρεύμα. 

5058933

Μπορεί οι χώροι εστίασης να παραμένουν κλειστοί με κυβερνητική εντολή, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον ΔΕΔΔΗΕ και άλλες εταιρείες παροχής ενέργειας να προχωρούν στη διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων. 

Το παραπάνω αναφέρει η ΕΕΕΣΑ (Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής) που τονίζει ότι είναι πολλές οι σχετικές καταγγελίες που λαμβάνει καθημερινά το Σωματείο. Με σχετική επιστολή της προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΕΕΕΣΑ υπογραμμίζει ότι ο κλάδος της εστίασης είναι ο μοναδικός που «πλήττεται σοβαρά καταμετρώντας μέχρι στιγμής πολλές επαγγελματικές απώλειες, χρέη και έξαρση της ανεργίας» και καλεί τον υπουργό Κώστα Σκρέκα να λάβει υπόψη τις προτάσεις του Σωματείου και να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες.  

Η επιστολή της ΕΕΕΣΑ

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπόψη Υπουργού κ. Κώστα Σκρέκα

Κοινοποίηση:
Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη»
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γ. Καββαθά 
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου 

Αξιότιμε Υπουργέ, 

Οι στιγμές που ζούμε όλοι είναι πρωτόγνωρες! Οι καταγγελίες που λαμβάνει το Σωματείο μας καθημερινά από επιχειρηματίες εστίασης, για διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων τους μέσα στην περίοδο της πανδημίας, είναι πολλές.

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής Σας καλεί όπως αναλάβετε πρωτοβουλία άμεσα για την ομαλή συνέχιση της ηλεκτροδότησης στα καταστήματα εστίασης εν μέσω πανδημίας, που παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή.

ΑΝ και ΟΤΑΝ ανοίξουν τα  καταστήματά μας, οι συνθήκες εργασίας μας, τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν,  αλλά και η καταναλωτική δυνατότητα των πελατών μας, θα συνεχίσουν να  επηρεάζουν αρνητικά την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο κλάδος της εστίασης, είναι ο μοναδικός κλάδος ο οποίος πλήττεται σοβαρά καταμετρώντας μέχρι στιγμής πολλές επαγγελματικές απώλειες, χρέη και έξαρση της ανεργίας.

Τα χρέη έχουν ήδη  αρχίσει να συσσωρεύονται και μια απλή αναστολή πληρωμών δεν φαίνεται να είναι  αρκετή για να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις να αντέξουν άλλη μία οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται για την επιβίωσή τους.

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) Σας παρακαλεί όπως εξετάσετε τις ακόλουθες προτάσεις για  την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης: 

  • Να σταματήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και όλες οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.
  • Ιδιαίτερους διακανονισμούς οφειλόμενων λογαριασμών μόνο για τα καταστήματα εστίασης, από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας.
  • Αφαίρεση των Δημοτικών Τελών από όλους τους λογαριασμούς και από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης με κυβερνητική εντολή.

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) προσπαθώντας να Σας μεταφέρει την αγανάκτηση του κλάδου μας, Σας ενημερώνει πως οι προαναφερόμενες και καθόλα αναγκαίες ανακουφιστικές προτάσεις – λύσεις προς τις επιχειρήσεις εστίασης, θα βοηθήσουν ως προς την επιβίωσή τους, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση, την αντιμετώπιση και την συνεργασία μας!

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…