ΚΣ

Κωνσταντίνος Σκορδούλης

Εστίαση: Η άρση μέτρων τρομάζει τους επαγγελματίες – Τι δηλώνει ο Βασίλης Ακρίβος

Άρση μέτρων: «Η κυβέρνηση «χρυσώνει το χάπι» για τους ιδιοκτήτες λόγω της ταλαιπωρίας που έφερε η κακοκαιρία», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Γίδι», Βασίλης Ακρίβος - Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ.

5bbe3be2cd3a1834091be409

Τι δηλώνει στο Newsbomb.gr ο Βασίλης Ακρίβος – Ένα πρώτο βήμα για εκ νέου επιστροφή στην κανονικότητα σηματοδοτεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την πρώτη χαλάρωση των περιορισμών για τη διασπορά του κορονοϊού μέσα στο 2022 που αφορά την άρση των μέτρων για τη μουσική και το ωράριο λειτουργίας της εστίασης.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (31/1) η μουσική επιστρέφει στην εστίαση, ενώ το ωράριο λειτουργίας θα συνεχίζεται και μετά τα μεσάνυχτα. Ο τομέας της εστίασης που έχει πληγεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον λόγω της πανδημίας, φαίνεται πως θα αρχίσει να «αναπνέει» και πάλι. Είναι όμως αυτό αρκετό για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων;

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος «Γίδι», Βασίλη Ακρίβο. Μπορεί τα μέτρα να… φεύγουν, όμως η ανησυχία παραμένει όπως ανέφερε, καθώς πιστεύει πως η κυβέρνηση «χρυσώνει το χάπι» για τους ιδιοκτήτες λόγω της ταλαιπωρίας που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» και φοβάται μήπως την «πληρώσει» και πάλι η εστίαση.

«Αυτά που συμβαίνουν είναι τραγελαφικά. Η μουσική επιστρέφει και το κανονικό ωράριο λειτουργίας επιστρέφει, όμως φοβάμαι πως θα γίνουν ξανά τα ίδια. Ο κόσμος θα βγει και θα δούμε πάλι εικόνες, ο ένας πάνω στον άλλον. Ο κόσμος το έχει ανάγκη, όμως πιστεύω πως το άνοιγμα θα έπρεπε να γίνει σταδιακά και με άλλον τρόπο», ανέφερε αρχικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Γίδι».

«Η εστίαση την έχει ”πληρώσει” όσο κανείς άλλος τομέας. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να ‘’ανοίξει’’ το ωράριο σταδιακά και όχι μια και καλή. Η μουσική θα μπορούσε να ανοίξει σιγά σιγά και όχι αμέσως. Δεν αντιλέγω, η κατάσταση τώρα θυμίζει ”νεκροταφείο”, γιατί ο κόσμος να βγει για φαγητό χωρίς να μπορεί να ακούσει μουσική και να πρέπει να έχει γυρίσει στις 12; Όμως τώρα θα δούμε ξανά εικόνες, σαν αυτές των Χριστουγέννων. Και στο τέλος; Θα μας πουν πάλι στο τέλος του Φεβρουαρίου ”νέα μέτρα στην εστίαση”. Θέλουν να μας ”χρυσώσουν το χάπι” επειδή τα έκαναν θάλασσα με την κακοκαιρία», συμπλήρωσε ο Βασίλης Ακρίβος.

Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ

Στην εστίαση παραμένει ο περιορισμός της παρουσίας μόνο καθήμενων, του ορίου για έξι άτομα ανά τραπέζι αλλά και η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους εισερχόμενους σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Εκεί που δεν έγινε κανένα βήμα χαλάρωσης ήταν στο θέμα των γηπέδων καθώς αποφασίστηκε ότι θα ήταν ασφαλέστερο να παραμείνει ο περιορισμός του 10% και των 1.000 ατόμων στη χωρητικότητα με τον Θάνο Πλεύρη να αναφέρει ότι «θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες».

Πηγή: newsbomb.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…