Έστειλαν στη Λαχαναγορά 17 κιλά κοκαΐνη μέσα σε μπανάνες από την Κολομβία

Σε αποθήκες εταιρείας εισαγωγής- διακινήσης οπωροκηπευτικών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε…

foto narkotika 3

Σε αποθήκες εταιρείας εισαγωγής- διακινήσης οπωροκηπευτικών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 16 κιλών και 820 γραμ.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενημερώθηκε από την εταιρεία, ότι κατά τον έλεγχο κιβωτίων μπανάνας που είχαν παραλάβει, βρέθηκαν μέσα σε 3 χάρτινα κιβώτια επιμελώς κρυμμένα, ύποπτα αυτοσχέδια πακέτα. 

Μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν 14 αυτοσχέδια πακέτα, περιτυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένο  λογότυπο τη λέξη «ΒOLD», που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 16 κιλών και 820 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το φορτίο με τις μπανάνες μεταφέρθηκε με πλοίο, από Κολομβία στον λιμένα Bergeggi Ιταλίας. Το εμπόρευμα, με προορισμό την Ελλάδα, φορτώθηκε σε 3 φορτηγά αυτοκίνητα, διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πατρών. Στις 2 Μαΐου εκφορτώθηκε στην αποθήκη της εταιρείας, από όπου θα άρχιζε η διανομή του σε διαφόρους εμπόρους.

Επίσης εντός ενός χαρτοκιβωτίου, βρέθηκε συσκευή εντοπισμού GPS (μέσα σε ειδικό κουτί με μπαταρία), με τη βοήθεια της οποίας η εγκληματική οργάνωση παρακολουθούσε και γνώριζε  ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση του φορτίου. Στο πλαίσιο της προανάκρισης εκδόθηκαν αναζητήσεις, μέσω των αρμοδίων Αρχών, για εντοπισμό και έλεγχο παρόμοιων φορτίων της ίδιας παρτίδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.