«Έστειλαν σπίτι του» τον εκπρόσωπο του Υπεξ μετά τη δήλωση-ομολογία για το Predator στους New York Times

Έδιωξαν τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ μετά την έρευνα που δημοσιοποίησαν οι New York Times, όπου ο Παπαϊωάννου εκ μέρους του υπουργείου παραδεχόταν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει τουλάχιστον μία άδεια εξαγωγής του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Ραγδαίες εξελίξεις – Με ένα λιτό κείμενο το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως με απόφαση του υπουργού Νίκου Δένδια ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αντικαταστάθηκε από τον Γεώργιο Αρναούτη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: «Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών. O Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του.»

Σημειώνεται πως η αντικατάσταση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου έρχεται μετά την έρευνα που δημοσιοποίησαν οι New York Times, όπου ο Παπαϊωάννου εκ μέρους του υπουργείου παραδεχόταν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει τουλάχιστον μία άδεια εξαγωγής του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Ειδικότερα, η δήλωση που είχε κάνει ο κ. Παπαϊωάννου ήταν η εξής: «πως το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου έδωσε δύο άδειες εξαγωγής στην Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021». Ενώ ο ίδιος ανέφερε πως ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου «ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά τις αναφορές στον εγχώριο τύπο».

Διαβάστε επίσης: Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

 

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…