Newsroom

Newsroom

Το ΕΣΡ επανέρχεται κατά των «θαυματουργών» κηραλοιφών του Βελόπουλου

Ο φάκελος των «θαυματουργών» κηραλοιφών ξανά στις συνεδριάσεις του ΕΣΡ

5099689

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επιστρέφει στις (κανονικές) συνεδριάσεις μετά από καιρό αδράνειας λόγω κορονοϊού. Συγκεκριμένα, στις 06/07 τα μέλη του ΕΣΡ θα ασχοληθούν με ένα ζήτημα που απασχόλησε την ελληνική επικαιρότητα στην αρχή της έξαρσης της πανδημίας του κορoνοϊού. Ο λόγος για τις περίφημες κηραλοιφές που διαφήμισε ο Κυριάκος Βελόπουλος  στην εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη», η οποία μεταδίδεται σε διάφορα περιφερειακά κανάλια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως οι κηραλοιφές του έχουν θεραπευτικές ιδιότητες ακόμα και για την καταπολέμηση του νέου Covid-19 σε επεισόδια της εκπομπής του που προβλήθηκαν στις αρχές Μαρτίου. Στην παραληρηματική εκπομπή του και πληροφόρησε τους τηλεθεατές του ότι η κηραλοιφή «Βυζαντινόν» έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών που σκοτώνουν τον κορονοϊό αρκεί να τη χρησιμοποιούν τρεις φορές τη μέρα.

Το ΕΣΡ προέβη στη διενέργια εισαγγελικής έρευνας και αποφάσισε να ανοίξει σχετικό φάκελλο και να συγκεντρώσει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις εκπομπές προώθησης του σκευάσματος «Βυζαντινόν»και ό,τι άλλο σχετικό τηλεοπτικό υλικό, ώστε να εξετάσει εάν συντρέχει περίπτωση παραβίασης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από την προβολή του σκευάσματος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αντέδρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απείλησε με αγωγές και μηνύσεις. «Έκανα υπομονή με όλη αυτήν την λάσπη περι κορωνοίου και περί “φαρμάκου” αλλά στο Όπεν οι υπάλληλοι του Σαββίδη ξεπέρασαν το όρια!Ουδέποτε είπα ότι είναι φάρμακο που γιατρεύει όπως ψευδώς και συκοφαντικά ανέφερε το κανάλι!Η μόνη οδός είναι τα δικαστήρια!Μήνυση,αγωγή», έγραψε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε απολογία για το περιστατικό καλούνται τα κανάλια Alert, Βεργίνα Θεσσαλονίκης, Best Καλαμάτας, Epsilon, Epsilon Θεσσαλονίκης, Extra και Kontra με την κατηγορία της ψευδούς πληροφόρησης. 

Διόλου απίθανο το τηλεοπτικό κοινό των εκπομπών του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να είναι επιρρεπές σε οφθαλμοφανή και επαίσχυντα fake news. Παρόλα αυτά, σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών και μεγάλης αναταραχής και αβεβαιότητας όπως αυτής που προκάλεσε η έξαρση της πανδημίας, η «ελπίδα» πουλαέι καλύτερα από όλα. Αυτό έδειξε άλλωστε και η πολύ πρόσφατη περίπτωση του γιατρού «μαϊμού» ογκολόγου-βοτανόλογου.  Και όπως λέει και η ελληνική παροιμία ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Ας ευχηθούμε η ιατρική και η δημοσιογραφική κοινότητα να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας τους. 

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον είχε στο κινητό του o επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ

μιντέτον

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον είχε στο κινητό του o επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κατεβάσει φωτογραφίες της μελλοντικής βασίλισσας, όπως προκύπτει από την ανάλυση…

Τέμπη: Όσα έγιναν στην μυστική σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για το «μπάζωμα»

Τέμπη 1

Τέμπη: Όσα έγιναν στην μυστική σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για το «μπάζωμα»

Η εισαγγελέας εφετών κατά την ανάλυση του νομικού σκεπτικού της ποινικής δίωξης που άσκησε στα…

Μπέλα Χαντίντ: Η Adidas απέσυρε διαφήμιση της Παλαιστίνιας μετά από διαμαρτυρίες Ισραηλινών (Video)

Καταγραφή 20

Μπέλα Χαντίντ: Η Adidas απέσυρε διαφήμιση της Παλαιστίνιας μετά από διαμαρτυρίες Ισραηλινών (Video)

Οργή για τη Γερμανική εταιρεία, μετά την απόφαση να αποσυρθεί διαφήμιση με τη Μπέλα Χαντίτ