Newsroom

Newsroom

Εσπευσμένη μεταφορά βρέφους με Super Puma από την Σαμοθράκη

Ένα μωράκι με βρογχιολίτιδα χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα από την Σαμοθράκη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης την Τρίτη. Μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ η Πολεμική Αεροπορία έστειλε ένα Super Puma.

1 841

Ένα μωράκι με βρογχιολίτιδα χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα από την Σαμοθράκη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης την Τρίτη.
Μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ η Πολεμική Αεροπορία έστειλε ένα Super Puma.

Σύμφωνα με την Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών Μόνικα Τσαρτσάλη Παιδίατρο- Πνευμονολόγο, η βρογχιολίτιδα είναι λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού που αφορά παιδιά ηλικίας μικρότερης των 2 ετών. Εξάρσεις αυτού του ιού συνήθως παρατηρούνται από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο με μία αιχμή τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Η λοίμωξη προκαλεί φλεγμονή των τελικών (μικρών) αεραγωγών που ονομάζονται βρογχιόλια, γεγονός που εμποδίζει τον αέρα να φτάσει στις κυψελίδες όπου γίνεται η ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες. Η μετάδοση του ιού γίνεται με την άμεση επαφή με τις εκκρίσεις ενός μολυσμένου ατόμου, είτε μέσα στην οικογένεια, είτε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ή σε θαλάμους νοσοκομείων. Η καλύτερη πρόληψη κατά της διασποράς του ιού είναι το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών. Η βρογχιολίτιδα είναι η πιο συχνή αιτία νοσηλείας στο νοσοκομείο στη βρεφική ηλικία.

 

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…