Newsroom

Newsroom

Έσπασε το προσθετικό μέλος του Στ. Μαλακόπουλου τη στιγμή του άλματος – Συγκλονιστικό βίντεο

Σοκαρισμένοι οι παρουσιαστές των αγώνων - Η συγκινητική αντίδραση του αθλητή μετά την πτώση 

Screenshot 2021 06 03 184623

Τη συγκλονιστική στιγμή κατά την οποία έσπασε το προσθετικό μέλος του πρωταθλητή του άλματος εις μήκος Στέλιου Μαλακόπουλου κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες.

To ένα από τα δύο προσθετικά μέλη του αθλητή έσπασε τη στιγμή που έκανε το τελευταίο βήμα πριν το άλμα του, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί με το πρόσωπο στο σκάμμα. Λίγο αργότερα οι διοργανωτές έφεραν στον Στέλιο Μαλακόπουλο δύο νέα προσθετικά μέλη προκειμένου να μπορέσει να αποχωρήσει.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των Bydgoszcz 2021 European Para Athletics Championships. Στο βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στα social media που διαχειρίζεται, φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που σπάει το προσθετικό του μέλος, αλλά και το σοκ των δύο βρετανών παρουσιαστών του πρωταθλήματος.

Το βίντεο της πτώσης του Μαλακόπουλου είναι χαρακτηριστικό:

Η αντίδραση του Μαλακόπουλου: Είχα την ευλογία να μη χτυπήσω σοβαρά

Συγκινητική ήταν η ανάρτηση του αθλητή μετά το περιστατικό όπου εκφράζει τη χαρά του που δεν έπαθε κάποιον σοβαρό τραυματισμό που θα μπορούσε να τον κρατήσει μακριά από τον αθλητισμό.

«Για άλλη μια φορά με έσωσε ο Θεός σήμερα. 
Δεν κρατάω τίποτα άλλο εκτός από την ευλογία που είχα να μην χτυπήσω σοβαρά.
Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να κατακτήσω ένα μετάλλιο καθώς το τεχνητό μου μέλος έσπασε στο πρώτο μου άλμα. Με στεναχωρεί πολύ. Με πληγώνει αλλά είμαι ευτυχισμένος που θα ξανά έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ και να κάνω αυτό που αγαπώ. 
Αυτός είναι ο αθλητισμός. Αυτή είναι η ζωή. Γεμάτη απρόοπτα και δυσκολίες. Το θέμα είναι να τις ξεπερνάμε.
Σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα που μου στέλνετε.Μου δίνετε δύναμη! Είμαι καλά! Συνεχίζουμε!»
, έγραψε ο αθλητής.

Ποιος είναι ο Στέλιος Μαλακόπουλος

Ο 18χρονος Στέλιος Μαλακόπουλος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ, παίζοντας στις ομάδες των ακαδημιών του Ηρακλή. Το 2015, όμως, είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο ακρωτηριάστηκε και στα δύο του πόδια. Ωστόσο, μετά από τρεις μήνες αποκατάστασης, κατάφερε να σταθεί με τη βοήθεια αθλητικών τεχνητών μελών και πάλι όρθιος.

Από μικρό παιδί το μεγαλύτερο πάθος του ήταν ο αθλητισμός. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε το τροχαίο ατύχημα να τον απομακρύνει από τα γήπεδα. 

Από το 2017 άρχισε να γυμνάζεται ως αθλητής στίβου σε παραολυμπιακό επίπεδο πλέον με τη βοήθεια αθλητικών τεχνητών μελών. Εντάχθηκε στον σύλλογο Α.Σ. ΑμεΑ Ελπίδα και είναι μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Εκτός από πολυάριθμες αθλητικές διοργανώσεις, συμμετέχει ενεργά σε διάφορες κοινωνικές δράσεις πραγματοποιώντας επισκέψεις σε σχολεία και σειρά ομιλιών σε μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας.

Οι πρώτες του διακρίσεις ήρθαν σε εθνικό επίπεδο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2017, όπου κατέκτησε δύο πρώτες θέσεις και σημείωσε δύο πανελλήνια ρεκόρ στα 100μ. και 200μ. ανδρών κατηγορίας Τ62. 

Το 2018 κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο και την παράλληλη ένταξή του στην Εθνική ομάδα ΑμεΑ, μετά τις επιτυχημένες παρουσίες του σε διεθνείς αγώνες στο Ντουμπάι, στο Κραγκούγεβατς, στο Λεβερκούζεν και στο Βερολίνο, σημειώνοντας Πανελλήνια Ρεκόρ στα 100μ., 200μ., 400μ. και στο άλμα εις μήκος.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑμεΑ που διεξήχθη στο Βερολίνο στις 20-26 Αυγούστου 2018 κατέκτησε 2 μετάλλια, ένα ασημένιο στα 200μ. και ένα χάλκινο στα 400μ. Στο άλμα εις μήκος πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία Τ62. 

Το 2019 κατάφερε να κάνει εκ νέου παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με επίδοση 6,80 μέτρα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στις 10-16 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι, όπου κατέκτησε την 5η θέση στα 400μ. και την 6η θέση στο άλμα εις μήκος μεικτών κατηγοριών (1η θέση στην κατηγορία του).

Τον χειμώνα του 2020 σε ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που με διπλό ακρωτηριασμό ξεπέρασε τα 7 μέτρα στο άλμα εις μήκος, με επίδοση 7,10 μέτρα (παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου). 

Στις 3 Ιουλίου 2020 στον πρώτο του αγώνα, μετά την παύση αναστολής αθλητικών διοργανώσεων λόγω της πανδημίας covid-19, κατάφερε να καταρρίψει εκ νέου το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με επίδοση 6,87 μέτρα σε διεθνή αγώνα στο Βερολίνο. 

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 24

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

image 5

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

«Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να…

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…