Ξέσπασε πόλεμος Ελλάδας – Κύπρου και τραυματίστηκε ο Βγενόπουλος

Σε μια προσπάθεια να εμφανίσει μια κατάσταση που αφορά εκείνον και τους στενούς συνεργάτες του Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, ως αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, έχει επιδοθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

573445261dc5245b4e8b49bf

Σήμερα μάλιστα, όπως άλλωστε και σε προηγούμενη συνέντευξή Τύπου που είχε παραχωρήσει, ο Βγενόπουλος αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα του PSI, κατηγορώντας ουσιαστικά την Κύπρο διότι δήθεν στρέφεται εναντίον της Ελλάδας. Το επίχειρημα του προέδρου της MIG είναι ότι διεκδικούνται από την Ελλάδα 4 δισ. ευρώ εξαιτίας του PSI, δηλαδή του «κουρέματος» των ομολόγων που κατείχαν ορισμένες κυπριακές τράπεζες ανάμεσα στις οποίες και η Λαϊκή.

Ο Βγενόπουλος αφήνει έτσι να εννοηθεί πως πρόκειται για μια προσπάθεια της Κύπρου να πλήξει την Ελλάδα ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ιδιωτική αγωγή. Δηλαδή η Λαϊκή Τράπεζα άσκησε αγωγή εναντίον όσων εμπλέκονται στο PSI. Αντίστοιχες αγωγές έχουν ασκήσει εκατοντάδες πολίτες στην Ελλάδα, μικροομολογιούχοι στην πλειονότητά τους, η οποία θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν και ζημιώθηκαν από το «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Αυτό βεβαίως δεν τους καθιστά ανθέλληνες, ούτε κανείς και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Βγενόπουλος, ισχυρίζεται ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ελλήνων που κατηγορούν και Ελλήνων που αγαπούν την Ελλάδα. Το ζήτημα των αγωγών για το PSI, είτε αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα, είτε αφορά ιδιώτες, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αστική υπόθεση.

Εν ολίγοις, η διεκδίκηση των 4 δισ. την οποία επικαλείται ο Βγενόπουλος για να αποπροσανατολίσει από την ουσία της υπόθεσης επιχειρώντας να εμφανίσει ένα οικονομικό σκάνδαλο ως διαφορά της Ελλάδας με την Κύπρο, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση μ’ αυτά για τα οποία οι Κύπριοι κατηγορούν τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Δηλαδή για το αν έχει δωροδοκήσει για να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες υπέρ των συμφερόντων του, για το αν έδινε θαλασσοδάνεια σε φίλους επιχειρηματίες ή εταιρίες συνδεδεμένες με τον όμιλο MIG του οποίου ηγείται, για το αν υπήρξε χειραγώγηση μετοχών κ.ο.κ.

Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει κανένας πόλεμος και καμιά αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου με «τραυματία» τον Βγενόπουλο, παρά μια αντιπαράθεση της Λαϊκής Τράπεζας και πολλών άλλων ιδιωτών, με την Ελλάδα αναφορικά με το «κούρεμα» των ομολόγων.

Άλλωστε, αντίστοιχη αγωγή εναντίον της Κύπρου έχει καταθέσει και ο ίδιος ο Βγενόπουλος μαζί με 18 επενδυτές, όπως άλλωστε και ο ίδιος είπε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στην αγωγή του αυτή διεκδικεί από την Κύπρο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αποζημίωση 2,1 δισ. ευρώ. Να υποθέσουμε λοιπόν ότι εκτός από τον πόλεμο που δήθεν έχει κηρύξει η Λευκωσία στην Αθήνα, πόλεμο κηρύττει και η Αθήνα στη Λευκωσία; Για την ιστορία και μόνο να υπενθυμίσουμε ότι ενάγων μαζί με τον Βγενόπουλο είναι και ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος. Πρόκειται για τον αδελφό του πεθερού του Ευάγγελου Βενιζέλου, οποίος είναι ο ιδρυτής της Τράπεζας Εγνατία και ο άνθρωπος που βοήθησε τον Ανδρέα Βγενόπουλο να την πάρει το 2000 και στη συνέχεια να την ενοποιήσει με τη Marfin για να δημιουργηθεί η Marfin Popular Bank.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…