Ξεσπάθωσαν για Άδωνι όλα τα τρολ, μαζί τους και ο Μουρούτης!

Η αναδημοσίευση του κειμένου του Jungle Report για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τους «πληρωμένους followers» από το koutipandoras.gr φαίνεται πως «ξύπνησε» από το λήθαργό του τον Γιώργο Μουρούτη.

57014d2c1dc5247b738b470a

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μαζί με δεκάδες τρολ του twitter αμέσως μετά την αναδημοσίευση του άρθρου (διαβάστε το ΕΔΩ), έτρεξαν να επιτεθούν στο koutipandoras.gr.

Δεν αξίζει να σχολιάσουμε ή να δώσουμε απάντηση στα όσα γράφουν οι όποιοι κύριοι διαχειρίζονται αυτούς τους λογαριασμούς.

Απάντηση επίσης δεν χρειάζεται να δοθεί ούτε στο «δημοσιογραφικό δαιμόνιο» που σχολίασε ο «παθιασμένος με τα social media» Μουρούτης ανεβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο στο λογαριασμό του στο twitter


Το μόνο που έχει σημασία είναι να θυμίσουμε λίγο ποιος είναι ο «δαίμονας» των social media.

(Παραθέτουμε αυτούσιο παλαιότερο δημοσίευμα του koutipandoras.gr)

Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει κάποιο επίσημο βιογραφικό του, παρά μόνον όσα ορισμένα sites δημοσιεύουν. Σε αυτά ο Μουρούτης εμφανίζεται ως άνθρωπος της αγοράς, που είχε δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα. Στην πραγματικότητα όμως, ο Μουρούτης, υπήρξε πάντοτε άνθρωπος του δημοσίου, τουλάχιστον όποτε η Νέα Δημοκρατία αναλάμβανε τη διακυβέρνηση. Τα ίδια βήματα δε, ακολουθεί και η σύζυγός του, Όλια Αποστολοπούλου, η οποία παρότι εργάζεται εδώ και χρόνια στο δημόσιο, δεν διστάζει να διαφημίζει από τα social media, την αγάπη της για τον πρωθυπουργό.  

Η ιδιωτική «καριέρα» του Μουρούτη

Η ενασχόληση του Γιώργου Μουρούτη με τον ιδιωτικό τομέα, έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ίδιος εμφανίζεται να έχει εργαστεί στις Τεχνικές Εκδόσεις του Κώστα Καββαθά και αργότερα στην εταιρία Powernet, του Πέτρου Κωστόπουλου, ενώ στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η εργασία του στην εταιρία Politics του ομίλου Σεριάτου και αμέσως μετά στην Icon. To πιο «πικάντικο» στοιχείο του βιογραφικού του είναι το πέρασμά του από την Politics του διαφημιστή Μάκη Σεριάτου. Ο Μουρούτης εργάστηκε στη συγκεκριμένη εταιρία, την εποχή που διευθυντής της ήταν το πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης και καλός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Γρηγόρης Τσιμογιάννης, ο οποίος οργάνωσε και την τελευταία προεκλογική καμπάνια του σημερινού πρωθυπουργού. Ο Μουρούτης εργαζόταν δηλαδή σε μια εταιρία φίλου. Σημειωτέον ότι ο Τσιμογιάννης ανέλαβε σύμβουλος του Σαμαρά και απομακρύνθηκε από τον στενό πυρήνα του, όταν ο διαφημιστής Σεριάτος συνελήφθη για χρέη εκατομμυρίων προς το δημόσιο.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι όταν ο Μουρούτης αναλαμβάνει πόστο στο δημόσιο, στο πλευρό του Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού, η εταιρία Politics λαμβάνει από τον ΟΠΑΠ, στην οποία στο μεταξύ έχει τοποθετηθεί ο Μουρούτης, το διαφημιστικό πακέτο εταιρικής ευθύνης. Έτσι, ο ΟΠΑΠ δίνει χρήματα στην εταιρία του πρώην εργοδότη του Μουρούτη και φίλου του πρωθυπουργού, ενώ ο Σαμαράς είναι υπουργός. Για την ιστορία και μόνον, ο Γιώργος Μουρούτης διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Πολιτισμού στις 8 Ιανουαρίου 2009, στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ στις 5 Φεβρουαρίου 2009 και στις 3 Μαρτίου 2009 στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΑΠ Παροχή Υπηρεσιών, όπου αντικατέστησε τη σύζυγό του Ολυμπία Αποστολοπούλου.

Έργα και ημέρες της συζύγου του

Η σύζυγος του Γιώργου Μουρούτη, Ολυμπία ή Όλια Αποστολοπούλου, η οποία έχει μέχρι σήμερα στο προφίλ της στο facebook φωτογραφία με το σύνθημα «Ναι ρε, με τον Αντώνη», έχει επίσης καλή σχέση με το δημόσιο. Το 2008 διορίζεται στην ΗΛΠΑΠ, ενώ όταν το 2009 ο Σαμαράς αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού εκείνη διορίζεται με δική του απόφαση στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

Σήμερα, κυρία με το όνομα αυτό υπηρετεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στο γραφείο του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, ενώ ο διορισμός της εκεί, δεν καλύπτεται νομικά από κάποια απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ. Όταν το Hot Doc και το koutipandoras.gr είχαν αποκαλύψει το θέμα, το υπουργείο είχε τηρήσει σιγή ιχθύος, αρνούμενο να απαντήσει για τον τρόπο διορισμού της συγκεκριμένης κυρίας, τόσο πριν από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, όσο και μετά.

Η Ομάδα -δήθεν- αλήθειας

Όταν ο Σαμαράς έγινε πρόεδρος της ΝΔ, ο Μουρούτης ανέλαβε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Μια επίσης δημόσια θέση, αν λάβει κάποιος υπόψη πως τα έσοδα των κομμάτων προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και θαλασσοδάνεια που δίνουν οι τράπεζες με υποθήκες του δημοσίου. Ο παλιός φίλος του πρωθυπουργού όμως, εκτός των άλλων, ήταν από τους δημιουργούς μιας καλυμμένης επικοινωνιακής ομάδας του κόμματος , η οποία πριν από τις εκλογές είχε ξεχυθεί στο ίντερνετ και τα social media για να χτυπήσει όσους χτυπάνε τη ΝΔ. Τα χτυπήματα ωστόσο δεν ήταν πολιτικά, αλλά φαιάς προπαγάνδας. Μια ομάδα 20 ατόμων ανέλαβε να συκοφαντήσει όποιον στο διαδίκτυο δεν ήταν φιλικός στο κόμμα και βέβαια στον Μουρούτη. Η ομάδα απέδωσε στον εαυτό της την ονομασία «Ομάδα Αλήθειας», και ο σκοπός της ήταν «να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από τα ψέματα των πολιτικών και των κομμάτων και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δέχεται η ΝΔ».

Η Ομάδα Αλήθειας, υποστήριζε πως δεν έχει σχέση με τη ΝΔ και απλώς κινείται με τα ανιδιοτελή κίνητρα της πολιτικής θέσης. Δεκάδες άνθρωποι στο ίντερνετ δέχτηκαν συκοφαντικές επιθέσεις από τα παιδιά της «αλήθειας» με πληθώρα ψεμάτων. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η υπόθεση μονταζιέρα, όταν η περιβόητη Ομάδα Αλήθειας παραποίησε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου, τον οποίο εμφάνισε να υποστηρίζει τρομοκρατικό χτύπημα. Εξυπακούεται ότι η Ομάδα Αλήθειας ήταν συνδεδεμένη με τη ΝΔ, όσο κι αν ισχυριζόταν το αντίθετο, πράγμα το οποίο αποκάλυψε ο blogger Gerogrianiaris, ο οποίος ανατρέχοντας στα διαδικτυακά ίχνη αποκάλυψε ότι η Ομάδα Αλήθειας και η ιστοσελίδα της ΝΔ είχαν τον ίδιο server, την ίδια IP και την ίδια δηλωμένη διεύθυνση.

Απειλές και συκοφαντίες με ονοματεπώνυμο

Θύματα του Μουρούτη έχουν πέσει ακόμη και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ και οι οποίοι τολμούν να ρωτήσουν θέματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις. Έχουν βαφτιστεί και κατηγορηθεί δημοσίως ως «παπαγαλάκια» του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μουρούτη να γράφει πριν από τις εκλογές στο twitter πως μετά τις εκλογές θα τιμωρηθούν τα «ροζ παπαγαλάκια στην ΕΡΤ.

Την τιμητική του από την ομάδα Μουρούτη έχει και το Hot Doc. Κάθε φορά που αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο και πρέπει να ζητηθεί επίσημη απάντηση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αντί για απάντηση το διαδίκτυο κατακλύζεται από βρισιές και συκοφαντίες ανωνύμων, ενώ ο ίδιος ο υπεύθυνος επικοινωνίας του πρωθυπουργού, αντί να απαντήσει, όπως οφείλει λόγω του θεσμικού του ρόλου, εξακοντίζει αναπόδεικτες κατηγορίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, τον Μάιο του 2012, όταν το Hot Doc δημοσίευσε έρευνα με όλα τα στοιχεία (ΦΕΚ, έγγραφα) που αποδείκνυαν πως ο Σαμαράς, λίγο πριν εγκαταλείψει το υπουργείο Πολιτισμού, αποχαρακτήρισε αρχαιολογικό χώρο όπου βρισκόταν οικόπεδο φίλου του και χάρισε νεοκλασικό αξίας 11 εκατομμυρίων σε αμαρτωλή Μη Κυβερνητική Οργάνωση, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα. Και οι δύο υποθέσεις απαιτούσαν να πάρουμε την άποψη της άλλης πλευράς. Το Hot Doc απευθύνθηκε λοιπόν τυπικά στον υπεύθυνο επικοινωνίας του πρωθυπουργού, ο οποίος, αντί να απαντήσει όπως όφειλε, άρχισε να γράφει στο twitter πως πρόκειται για «συκοφαντίες Βαξεβάνη».

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και μετά την αποκάλυψη του Hot Doc για το χρέος του μισού εκατομμυρίου της ΝΔ στη ΔΕΗ. Ο Γιώργος Μουρούτης, απάντησε μέσω facebook -όχι επειδή ήθελε, αλλά επειδή ρωτήθηκε σχετικά- ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές και όταν ρωτήθηκε από μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του περιοδικού «γιατί η ΝΔ δεν απαντά επίσημα και αν τα έγγραφα που δημοσιεύονται είναι πλαστά», εκείνος απάντησε προκλητικά: «στον Βαξεβάνη; Κάθε μέρα μ’ αυτόν θα ασχολείται;». Την ίδια ημέρα μάλιστα είχε συκοφαντήσει δημοσιογράφο του περιοδικού γράφοντας, αφού τον διέγραψε, ότι «μασκαρεμένος λογαριασμός του Βαξεβάνη καθυβρίζει την οικογένειά μου, την οικογένεια του πρωθυπουργού και τη ΝΔ». Ο λογαριασμός βεβαίως είχε όνομα και επίθετο, ενώ τα περί εξύβρισης υπήρχαν μόνο στο μυαλό του.

Θύμα του Μουρούτη έχει πέσει επίσης το περιοδικό Unfollow, ο blogger Πιτσιρίκος, του οποίου τα στοιχεία έχει βρει και αποκαλύψει ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και όσοι χρήστες του διαδικτύου έχουν τολμήσει να τον αμφισβητήσουν.

Προσφιλής συνήθεια του Γιώργου Μουρούτη είναι τέλος, να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις, στις οποίες όμως ποτέ δεν έχει προχωρήσει, γνωρίζοντας προφανώς ότι όσα έχουν γραφεί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.