Έσοδα πάνω από 90 εκατ. ευρώ απ' τον φόρο ηλεοπτικής διαφήμισης μέσα σε δύο χρόνια

Περισσότερα από 90 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, από το 2015 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σήμερα στη Βουλή. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων.

5a173f101dc5246f3f8b4567 1

«Εδώ σχεδόν ακούσαμε ότι κόμμα της αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επειδή το ΕΣΡ έβγαλε απόφαση για 7 πανελλαδικές άδειες. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο πολιτικού διαλόγου, αυτό το επιχείρημα. Προς Θεού. Έχει περάσει ένας χρόνος από αυτή τη ιστορία, είναι ένας διαγωνισμός σε εξέλιξη και θα έπρεπε κάποιοι να το κατανοήσουμε» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και κατέθεσε έγγραφη απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για το πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί για το 2016 και μέχρι το τέλος Ιουλίου 2017, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά, διότι το 2016 εισπράχθηκαν 35 εκατομμύρια και μέχρι τον Ιούλιο του 2017 είχαν εισπραχθεί 18 εκατομμύρια. Από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, το Δημόσιο, από το 2015 μέχρι τώρα, έχει εισπράξει πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Νίκος Παππάς, για να προσθέσει ότι η μείωση του φόρου διαφήμισης, θα ισχύσει για τους αδειοδοτημένους σταθμούς, από 1.4.2018.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει μείωση. Πληρώνουν κανονικά 20% και η σούμα δεν θα είναι κάτι το οποίο θα τους απαλύνει τη φορολογία. Διότι υπάρχουν δύο πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις ιδιοκτησίες των καναλιών, η μια που προέκυψε από τη συμφωνία για τον ΕΔΟΕΑΠ και αφορά το 2% του τζίρου και άλλη μια που θα προκύψει από το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουν για τις άδειες. Άρα, συνολικά πηγαίνουμε σε μια κατάσταση ρύθμισης» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου, ο Νίκος Παππάς είπε ότι φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι το σχέδιο νόμου να περάσει με πλειοψηφία που θα υπερβαίνει την κυβερνητική πλειοψηφία, πολύ περισσότερο που δεν υπήρξε από καμία απολύτως μεριά, η πολιτική ή επιστημονική θέση ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

«Αυτή τη στιγμή, από όλο το πολιτικό φάσμα δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή που να λέει ότι εδώ κακώς συζητάμε αυτό το πράγμα και ότι ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός είναι ένας Οργανισμός τον οποίο η χώρα δεν χρειάζεται. Άρα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Άλλωστε χαιρετίστηκε η πρωτοβουλία και από τους φορείς» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο χτίστηκε πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής του ΟΗΕ για την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος.

«Είναι προφανές ότι ο ομιλών, όπως έγινε και στον περιβόητο διαγωνισμό, προφανώς με τις γνώμες των ειδικών θα προχωρήσει. Πώς θα πηγαίνουμε; Με την πολιτική μας έμπνευση; Τους καταξιωμένους επιστήμονες της χώρας θα εμπιστευτούμε. Σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο υπουργός και ειδικά για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος είπε, ότι το μίγμα της δομής της εταιρείας διασφαλίζει και τον δημόσιο έλεγχο, αλλά και τις ευελιξίες οι οποίες είναι απαραίτητες ώστε ένας δημόσιος οργανισμός που άπτεται των θεμάτων του διαστήματος να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες χωρίς τις γνωστές καθυστερήσεις.

Φυλακές Μαλανδρίνου: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ – Αυτοσχέδια μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα

5735207

Φυλακές Μαλανδρίνου: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ – Αυτοσχέδια μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα

Οι 13 από τους συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε…

Οι Προτάσεις μας

Σέρρες: Ένοχη η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή – Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών

istockphoto 178485797 612x612 1

Σέρρες: Ένοχη η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή – Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Νέο Σούλι Σερρών για την διευθύντρια του σχολείου η οποία φέρεται…

Μητσοτάκης: Στα Καλάβρυτα με χιονοπέδιλα και selfies ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τη φονική κακοκαιρία

35 11zon

Μητσοτάκης: Στα Καλάβρυτα με χιονοπέδιλα και selfies ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τη φονική κακοκαιρία

Όσο οι πολίτες της χώρας είναι αγανακτισμένοι από την ανικανότητα του Κρατικού μηχανισμού, ο Πρωθυπουργός…

ΔΕΔΔΗΕ: Επανέλεγχος εκατοντάδων υποθέσεων ρευματοκλοπής – «Παγώνουν» όλες οι αποκοπές

5687718

ΔΕΔΔΗΕ: Επανέλεγχος εκατοντάδων υποθέσεων ρευματοκλοπής – «Παγώνουν» όλες οι αποκοπές

Σε επανέλεγχο όλων των υποθέσεων ρευματοκλοπής του 2025 προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, βάζοντας «φρένο» και στις…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν για FIR Αθηνών: Ανεπαρκής πρόοδος της Ελλάδας στη διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας

fir2 1 1

Κομισιόν για FIR Αθηνών: Ανεπαρκής πρόοδος της Ελλάδας στη διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας

Έκθετη η ελληνική κυβέρνηση, τονίζουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως το Υπουργείο Μεταφορών και…

Η πρώτη απάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη: «Δεν κρύβω ότι έκανα χρήση της τροπολογίας»

kefalogianni

Η πρώτη απάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη: «Δεν κρύβω ότι έκανα χρήση της τροπολογίας»

«Οι οικογενειακές υποθέσεις, και ιδίως όταν αφορούν ανήλικα παιδιά, δεν προσφέρονται για εκβιασμούς ή πολιτική…

Ο Φλωρίδης καλύπτει Κεφαλογιάννη για την «ύποπτη» τροπολογία: Δεν κάναμε κάτι κρυφά

floridis

Ο Φλωρίδης καλύπτει Κεφαλογιάννη για την «ύποπτη» τροπολογία: Δεν κάναμε κάτι κρυφά

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν καθώς η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε πρώτη χρήση της τροπολογίας αφού είχε χάσει…

Ώρα μηδέν στο ΠΑΣΟΚ: Ο Γερουλάνος δίνει προθεσμία σε Ανδρουλάκη μέχρι το Πάσχα

pasok

Ώρα μηδέν στο ΠΑΣΟΚ: Ο Γερουλάνος δίνει προθεσμία σε Ανδρουλάκη μέχρι το Πάσχα

Πολλαπλές φαίνεται να είναι οι διαφορετικές γραμμές που κυριαρχούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο…

Ερωτήματα για διάταξη που έκανε χρήση η Κεφαλογιάννη – Εξώδικο από τον Μίνω Μάτσα για την συνεπιμέλεια

kefalogianni

Ερωτήματα για διάταξη που έκανε χρήση η Κεφαλογιάννη – Εξώδικο από τον Μίνω Μάτσα για την συνεπιμέλεια

Ο Παύλος Μαρινάκης και ο Γιώργος Φλωρίδης υπερασπίζονται την συγκεκριμένη διάταξη, διαμηνύοντας πως πέρασε ύστερα…