Newsroom

Newsroom

ESM: Η τεχνική συμφωνία ανοίγει το δρόμο για να γίνει βιώσιμο το χρέος

Ανακοίνωση που χαιρετίζει την τεχνική συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM), τονίζοντας πως η προκαταρκτική συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την «αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο».

5733089b1dc52402538b478c

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προκαταρκτική συμφωνία θα επιφέρει την στήριξη της ανάκαμψης της Ελλάδα, αποτελώντας τη βάση για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης του ESM. 

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, επισημαίνεται πως πάνω σε αυτή τη βάση θα ακολουθηθεί μία αξιόπιστη στρατηγική για να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα τεχνικά κλιμάκια από την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για να στηρίξουν την ανάκαμψη της Ελλάδα και η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης του ESM.

Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν ομαλά αυτό το πακέτο πολιτικών.

Η προκαταρκτική συμφωνία θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω συζητήσεων τις επόμενες εβδομάδες για την αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο.


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη