Newsroom

Newsroom

ESM: Έχει γίνει "κάποια πρόοδος" στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Για «κάποια πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών έκανε λόγο σήμερα ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

58d4f1441dc5245c2d8b4891

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι αν και η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα, οι συνομιλίες των εμπλεκόμενων πλευρών, θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη βελγική πρωτεύουσα. Οι συζητήσεις έγιναν σε υψηλό επίπεδο, καθώς στις Βρυξέλλες μετέβησαν από τη Δευτέρα τρεις Έλληνες υπουργοί. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης και η Έφη Αχτσιόγλου. Εν συνεχεία, στη διαπραγματευτική ομάδα προστέθηκε και ο Γιώργος Σταθάκης.

Στόχος των συζητήσεων ήταν και είναι μια καταρχήν συμφωνία μέσα από την οποία θα προκύψει η τελική με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος. Το οικονομικό επιτελείο της Αθήνας και οι εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονταν στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα, με στόχο να κλείσουν οι διαφορές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαρροή για το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών, από καμία από τις δύο πλευρές.

Επισημαίνεται πως τα ανοιχτά θέματα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης είναι κυρίως το δημοσιονομικό και τα εργασιακά. Εξίσου σημαντικά είναι και το θέμα του ασφαλιστικού, της ενέργειας καθώς και των λεγόμενων «αντιμέτρων».

Πηγές Υποικ: Υπάρχουν ζητήματα σε εκκρεμότητα, θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες

Εν τω μεταξύ, πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφεραν πως ουσιαστικά η δια ζώσης διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε. «Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί», είπαν χαρακτηριστικά.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…