Newsroom

Newsroom

ESM: Ενέκρινε το συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Ελλάδα

Το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα, με τηλεδιάσκεψη, το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης (Supplemental Memorandum of Understanding) για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ESM.

595cabdf1dc5243c4a8b49a3

Όπως επισημαίνει, αυτό έρχεται «μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) είναι ένα έγγραφο που επικαιροποιεί τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο αρχικό MoU που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2015».

«Οι Διοικητές του ESM συζήτησαν επίσης ορισμένα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και την πρόοδο των προηγούμενων ενεργειών του ΔΝΤ. Οι Διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης από τον ESM προς την Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM».

Μέχρι στιγμής, ο ESM και o EFSF έχουν εκταμιεύσει συνολικά 173,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, συμπληρώνει η ανακοίνωσή και προσθέτει ότι 

η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ESM (δηλαδή των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης) θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή, 7 Ιουλίου.

Μετά την έγκριση από το Συμβούλιο των Διοικητών, το συμπληρωματικό μνημόνιο κατανόησης θα υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λογαριασμό του ESM. Όταν εγκριθεί η συμφωνία, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.


Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…