Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τις ακραίες εκφράσεις και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς της βουλεύτριας Έλενας Ακρίτα κατά του συναδέλφου Άγγελου Προβολισιάνου και της εφημερίδας Documento.
Nωρίτερα είχε στείλει σκληρή επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Documento , Άγγελος Προβολισιάνος, μετά τις πρωτοφανείς ύβρεις που εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα. Ο δημοσιογράφος ζητούσε από την Ένωση Συντακτών να αποδοκιμάσει τις ύβρεις και τις αθλιότητες που ανήρτησε τόσο κατά της εφημερίδας όσο κατά του ίδιου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του δεν έχουν αποδοκιμάσει τις απαράδεκτες εκφράσεις της βουλευτή του κόμματος.
Αποδοκίμασε την Ακρίτα η ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρενέβη, αποδοκιμάζοντας τις «ακραίες εκφράσεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» κατά του συντάκτη Άγγελου Προβολισιάνου, υπερασπιζόμενο την επαγγελματική δεοντολογία και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να υπογράφουν με αρχικά, όπως επιτρέπει η πάγια πρακτική του Τύπου.
Η Ένωση καλεί την κ. Ακρίτα –και συνολικά τα πολιτικά πρόσωπα– σε περισσότερη ανεκτικότητα απέναντι στην κριτική.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τον συνάδελφο Άγγελο Προβολισιάνο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τις ακραίες εκφράσεις και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς της βουλεύτριας Έλενας Ακρίτα κατά του συναδέλφου Άγγελου Προβολισιάνου και της εφημερίδας DOCUMENTO. Ο συνάδελφος στοχοποιήθηκε, μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επειδή υπέγραψε με τα αρχικά του (Α.Π.) δημοσίευμα πολιτικού παρασκηνίου το οποίο κατά την κυρία Ακρίτα θεωρείται ανυπόγραφο και ως εκ τούτου ανώνυμο και επιλήψιμο. Πρόκειται βέβαια για μία ευρέως διαδεδομένη πρακτική, διαχρονικά, την οποία ασφαλώς και γνωρίζει. Οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν ειδήσεις, μεταφέρουν ρεπορτάζ, ενίοτε δυσαρεστούν. Καλό θα είναι τα πολιτικά πρόσωπα, όχι μόνο η κυρία Ακρίτα, να επιδεικνύουν λιγότερη δυσανεξία στην κριτική.
Διαβάστε επίσης:
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
Πτήση της Iberia σέρβιρε φαγητό που έγραφε «Free Palestine» σε Ισραηλινούς
Πώς παγιδεύτηκε ο πρώην αστυνομικός TikToker – Ο φίλος του πετούσε ναρκωτικά στην τουαλέτα
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια