Εσείς τον πιστέψατε;

Είπεν ο Κύριος: «Προσέχετε να μη πλανηθείτε, διότι πολλοί θα έλθουν εις το όνομά μου και θα λέγουν, «Εγώ είμαι».…

5970489

Είπεν ο Κύριος: «Προσέχετε να μη πλανηθείτε, διότι πολλοί θα έλθουν εις το όνομά μου και θα λέγουν, «Εγώ είμαι». Ο της θρησκείας Κύριος δεν είχε κατά νου ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Κασσελάκη όταν τα έλεγε αυτά. Φοβόταν ότι ο “οξαποδώ” μεταμορφωμένος θα μπορούσε να παραπλανήσει το ποίμνιο. Και ως γνωστόν τα πρόβατα είτε βρίσκονται στη στρούγκα είτε οδηγούνται στησφαγή, πρόβατα παραμένουν. Στην ιδιοκτησία του τσοπάνη. Και δεν είναι σωστό και πρέπον, κατά τας γραφάς, να παραπλανηθούν τα ζωντανά από κάποιον ντεμέκ, γιαλαντζί τσοπάνη.

Δε ξέρουμε αν ο Κυριάκος φαντασιώνεται ότι είναι κάτι σαν τον – κατά τας γραφάς- Κύριο, και τον Κασσελάκη σαν τον οξαποδώ που επιχειρεί να του μοιάσει. Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του – παρά τω προθυπουργώ – Σκέρτσου ότι «ένας υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη δε νομίζω ότι είναι το ενδεδειγμένο». Δεν ξεκαθάρισε ο υπουργός αν δεν είναι ενδεδειγμένο για τα πρόβατα ή για τον Μητσοτάκη. Είναι μάλλον σίγουρο ότι ο Σκέρτσος έχει χεσμένα τα πρόβατα. Του αρκεί να μην αμφισβητούν τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους και να μη πλανηθούν από κάποιο ομοίωμα του αφεντικού του. Και φυσικά να μη σκεφτούν να επαναστατήσουν τόσο εναντίον των κάθε λογής Κυρίων όσο και των ομοιωμάτων τους…

Ο σεμνός και ταπεινός Κυριάκος, που ανάβει το κερί του και κάνει την προσευχή του κατά τα ειωθότα, δε θα μπορούσε να βλασφημήσει αναλογιζόμενος τον εαυτό του ως Άρχοντα του κόσμου. Του αρκεί ο ρόλος του άρχοντα του τόπου. Πρόσφατα δήλωσε έμπλεος ανδρείας: «Δεν συγκυβερνούμε με κολοσσούς της ενέργειας, των τροφίμων, με ιδιοκτήτες ομάδων ποδοσφαίρου, με κομματικούς φίλους». Συμφωνούμε τα μάλα.

Είμαστε σίγουροι ότι δε συγκυβερνάτε. Αυτοί κυβερνούν, αυτοί βαράνε τον ταμπουρά κι εσύ με το μπουλούκι σου χορεύετε στο ρυθμό που σας παίζουν. Εσείς καμώνεστε ότι κυβερνάτε …τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Είσαστε οι αυτοφοράκηδες των ιδιοκτητών της χώρας, οι νόμιμοι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στη δούλεψη των συμφερόντων τους. Ρυθμίζετε την εργασιακή ζούγκλα, τη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση, τον κρατικό μηχανισμό, έτσι όπως βολεύει τους μεγαλοκαρχαρίες της οικονομίας της αρπαχτής, τη διαπλοκής, της αισχροκέρδειας και της εκμετάλλευσης της κοινωνικής πλειονότητας. Κι αν δεν ικανοποιήσετε άμεσα τις εντολές τους δεν το έχουν σε τίποτα να σας εξευτελίσουν.

Να σου θυμίσουμε Κυριάκο τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη όταν τον Μάιο του 2021, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας του οργανισμού European Investigative Collaboration για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, έλεγε απαξιωτικά: «Οι εφοπλιστές ΔΕΝ χρειάζονται την κυβέρνηση, …και τον πρωθυπουργό… έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα…”. Και τότε κατάπιατε τη γλώσσα σας ομαδικώς!!!

Οι λεονταρισμοί του τύπου “δεν συγκυβερνάμε κλπ, κλπ,” μπορεί να πείθουν τους έτοιμους από καιρό να πιστέψουν ότι έχουν να κάνουν μ’ έναν στιβαρό ηγέτη. Το ερώτημα είναι: Εσείς τον πιστέψατε;

ΥΓ: Βλέποντας τα “μαλλιοτραβήγματα” των υποψηφίων προέδρων και των συνοδοιπόρων τους στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιόμαστε αν το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς” εντός του χώρου αυτού απεβίωσε ή βρίσκεται σε κώμα. “Ηθική”, δύσκολη έννοια!! “Αριστερά”, ακόμα δυσκολότερη. “Συντροφικότητα”, άγνωστη λέξη…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καμπιαγιάννης: «Όσο δεν φεύγει ο Βαρτζόπουλος, ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επόμενη γυναικοκτονία»

InCollage 20240430 142826483

Καμπιαγιάννης: «Όσο δεν φεύγει ο Βαρτζόπουλος, ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επόμενη γυναικοκτονία»

Μέσω προσωπικής του ανάρτησης στο Facebook, ο γνωστός δικηγόρος αποδόμησε με τον πιο εύστοχο και επιστημονικό…

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

Αλεξιάδου

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

«Όπως την είπα και τώρα σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Δεν πρέπει να έχει…

Καλλιάνος: Aπάντησε για τα «50 τηλέφωνα» στον Άδωνι – «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ» (video)

InCollage 20240430 131149736

Καλλιάνος: Aπάντησε για τα «50 τηλέφωνα» στον Άδωνι – «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ» (video)

«Του λέω "Άδωνι θα πεθάνει ο πατέρας μου" και μου λέει "Γιάννη δεν είμαι εγώ…