Εσείς τι ακριβώς ψηφίσατε;

Αυτή η χώρα πήγε σε εκλογές πριν ενάμιση χρόνο για να της  επιβληθεί άτυπη δικτατορία; Πήγε σε εκλογές για να έχει ο κάθε πολίτης τον προσωπικό του αστυνόμο; Πήγε σε εκλογές για να μην ξέρει τι της ξημερώνει;

AP 21014617558586

Ήταν η αγαπημένη φράση των κυβερνώντων πριν την πανδημία όταν ο λαός αντιδρούσε στα μέτρα που λάμβαναν:

– Ο λαός μας ψήφισε για να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Συχνά ακούγαμε και τη φράση :

– Το ‘πε ; Το έκανε!

Που για κάποιο λόγο συνειρμικά μου θύμιζε την άλλη φράση:
– Να το βάλουμε στο πιάτο, να μας πουν ορίστε! Φάτο!

Αλλά γίνομαι πρόστυχη και οι καιροί είναι πονηροί για τέτοιους συνειρμούς.

Και να οι αριστεροί οι Μαδουραίοι να αναρωτιούνται: -ΡΕ Μ…. τι ψηφίσατε ;

Αλλά επειδή η Ελλάδα είναι σαν καθημερινό αμερικάνικο σήριαλ  τύπου «Τόλμη και Γοητεία» η πανδημία μας ήρθε σαν την ανατροπή στη 200η σεζόν…
Μόνο και μόνο για  να τσαντίσει την Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη η φύση δημιούργησε τον κορονοϊό. Σαν όνειρο παγκολινου ή whatever της ξεγλίστρησε από τα χέρια η επανάληψη της προσωπικής της αίγλης 2004.

Δέκα μήνες τώρα ο λαός μας το μόνο που ακούει είναι απειλές. Οι άριστοι κυβερνώντες τραμπουκίζουν εμάς τα άτακτα άμυαλα παιδιά, που τυγχάνει να είμαστε και ο λαός που τους ψήφισε, μην τυχόν και του χαλάσουν το θρίαμβο της διαχείριση του κορονοϊού!

Εμείς τα καθάρματα, τα ανυπότακτα θα φταίμε αν ο ιός διασπαρθεί και πάλι!

Ήδη από τις πρώτες προσπάθειες να βγει ο κόσμος έξω και να λειτουργήσει και πάλι χώρα, οι υπέρκομψοι άριστοι της κυβέρνησης, μας κριτίκαραν που δημιουργήσαμε ουρές σαν Μπιθουλαίοι.

Τι πλεμπαίοι που είμεθα! Γι’ αυτό τώρα, αναγκάστηκαν τα ψυχούλια, να μας χρονομετρούν για να μη μας κλείσουν μέσα!

Πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έχουμε εκουσίως αποδεχτεί έναν νέο όρο στην πολιτική σκηνή του τόπου, τη λεγόμενη «κυβερνητική ανευθυνότητα»! Δεν την εννοούν με την αρνητική της πλευρά αλλά με τη θετική. Η κυβέρνηση θεωρεί ως προσόν της να μη φταίει σε τίποτα, να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες για τίποτα και να σπρώχνει τις ευθύνες όλες στον λαό για το πως ατομικά θα διαχειριστεί ο καθένας μας το σαρκίο του. 

Έχουν διαβάσει Όργουελ τα παμπόνηρα.Η ανευθυνότητα τους δεν είναι επειδή είναι ανίκανοι αυτοί αλλά εμείς που δεν τιθασευόμαστε και δεν πειθαρχούμε στην ωραία αστυνομοκρατία τους.

Καθότι κάθε λιμάνι και καημός, κάθε καημός και δάκρυ και κάθε πολίτης μπάτσος γλυκός που τον δέρνει από αγάπη.

Λεφτά για ΜΕΘ δεν έχουμε, λεφτά να αγοράσουμε το premium πρόγραμμα για εκπαίδευση δεν έχουμε, λεφτά για τους καλλιτέχνες δεν έχουμε, λεφτά ΜΜΜ δεν έχουμε.

Έχουμε για MME, μεταχειρισμένα αεροσκάφη και για τον ατομικό μπάτσο που σε λίγο θα θεσπίσουν να τον κουβαλάμε μαζί μας.

– Μωρο μου; Βγαίνω! Πάω για 2ώρες ψώνια. Πήρα κινητό, μάσκα, ταυτότητα και να δανειστώ τον δικό σου μπάτσο σήμερα γιατί ο δικός μου κοιμάται ακόμα; 

Στο οικογενειακό τραπέζι θα στρώνουμε για τη μαμά και τον μπάτσο της, για τον μπαμπά και τον μπάτσο του, για τον Δημήτρη τον φοιτητή και τον πανεπιστημιακό του μπάτσο, για τη Μαιρούλα που δεν πρέπει να αργεί να γυρίζει από το Λύκειο και τον σχολικό της μπάτσο, για τον Ρεξ και τον σκύλο – φύλακά του. Μόνο η γάτα μας θα έχει σφάξει τη γάτα που θα της φέρουν και θα κάνει επανάσταση στο τέλος.

Μια βασιλόπιτα σε κάθε σπίτι θα φεύγει μόνο για τους μπάτσους που θα έχουμε μέσα! Θα έχουμε και άλλους απέξω εννοείται!

Παντού σε κάθε χώρα ακούς για αισθητοποίηση των μέτρων, αστυνομοκρατία, κατάργηση κοινωνικών και πολιτικών συνταγματικών δικαιωμάτων.

Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και οι διεκδικήσεις αλλά παντού. Όπου υπάρχει λαός.

Και όχι κανένας λαός δεν ψήφισε να διαχειρίζονται έτσι την εμπιστοσύνη του και την ψήφο του.

Σίγουρα υπάρχουν πορωμένοι Δεξιοί που χαίρονται αλλά η πλειονότητα του λαού δε γουστάρει κάτι τέτοιο. Η σιωπή του δε δείχνει αποδοχή. Προς το παρόν δείχνει φόβο για την ασθένεια, ανυπομονησία να τελειώσει όλο αυτό, ψευδαίσθηση πως θα γυρίσουμε πάλι στην παλιά ζωή 

Πόσο να σκύψουμε παραπάνω το κεφάλι; Πόσα θα καταπιούμε; Πόσα αντέχουμε ακόμα; 

Νομίζουν πως δεν καταλάβαμε ούτε το τελευταίο φιάσκο με τα εμβόλια ;

Μας έκαναν να τα περιμένουμε σαν μάννα εξ ουρανού! Μας έβαλαν πριν ακόμα έρθουν να πλακωνόμασταν μεταξύ μας για το ποιοι θα τα κάνουν, αν έχουν τσιπάκια κ.λ.π.

Έφεραν λιγότερα από όσα έταξαν με τιμές και φανφάρες από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και φωτογραφήθηκαν όλοι με την κούτα λες και ήταν ο φίλος τους ο Λευτεράκης από την Πάτρα!

Και τώρα μας λένε πως θα αργήσουν τα υπόλοιπα. Υπομονη! 

Σκάνε εν τω μεταξύ ειδήσεις για αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα με αλλεργίες. Μια ομάδα ατόμων που είναι τόσο συχνή και η οποία θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί, τι θα της συνέβαινε με τα εμβόλια και να την είχαν συμπεριλάβει στις έρευνες τους, πριν δώσουν τις δόσεις στο γενικό πληθυσμό ώστε να το γνωρίζουν εκ των προτέρων.

Άφησαν ολόκληρους λαούς να γίνονται έρμαια των ιδιωτικών φαρμακευτικών πολυεθνικών που τόσες δεκαετίες γδύνουν τα εθνικά ταμεία ασφάλισης της κάθε χώρας!

Ακούμε απίστευτα πράγματα: 
– Κάθε μπουκαλάκι έχει 5 δόσεις.
– Να το κάνουμε 6 ; 
– Και γιατί να κάνουμε 6;
– Αμ, πόσα να κάνει;
– Να κάνει η μάνα!

Ή πρώτα 15 μέρες τώρα 3 εβδομάδες μετά μήνα..

Παίζουν οι χώρες με την υγεία μας ; Τι γράφουν οι οδηγίες; 5 δόσεις ανά μπουκαλάκι και 15 μέρες διάφορα.

Τι 5 κρίκοι ένα τάλιρο είναι αυτό τώρα;

Όπως δε θεωρώ καθόλου τυχαία σύμπτωση πως Ελλάδα και Γαλλία ταλανίζονται τώρα από σεξουαλικά σκάνδαλα. Το σεξ πάντα πουλούσε στις ειδήσεις και ένα φιάσκο εμβολίων, σοβαρές μεταλλάξεις ίων, αστυνομοκρατία και ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων κρύβονται εξαιρετικά καλά κάτω από ροζ ιστορίες.

Κάθε υγιής άνθρωπος ψυχικά και πνευματικά δεν μπορεί παρά να είναι απερίφραστα με τα θύματα της αιμομιξίας ή τα θύματα βιασμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Όποιος τολμά να πει οτιδήποτε άλλο νοσεί βαρύτατα και όχι από κορονοϊό αλλά από ενσυναίσθηση και ανθρωπιά.

Ωστόσο δε θεωρώ τυχαίο που το βάρος των ΜΜΕ έπεσε πάνω σε αυτά τα θέματα και τα άρμεξε τις ίδιες μέρες που η μια φαρμακοβιομηχανία πίσω από την άλλη ακυρώνει τις παραγγελίες και ζητά χρόνο, τινάζοντας στον αέρα τις κυβερνητικές φανφάρες. Η ευθύνη να διαχειριστούν το μεσοδιάστημα βαρύνει μόνο τους κυβερνώντες οι οποίοι δεν μπορούν άλλο να εκ φεύγουν αυτής.

Οι δυο αυτές χώρες δε, η δική μας και η Γαλλία, φαίνεται τα μέτρα καταστολής που λαμβάνονται να είναι πανομοιότυπα και μάλιστα παρόμοιο επαίσχυντο νομοσχέδιο για τη φίμωση του τύπου να έχει προταθεί και στις δυο ενώ η αστυνομική βία και η καταπάτηση δικαιωμάτων είναι σαν απογευματινό απεριτίφ και για τους δυο λαούς.

Μα όσο μας πιέζουν το καπάκι της χύτρας, που μας κλείνουν, τόσο βράζουμε σε γρήγορους ρυθμούς και αν νομίζουν πως μια βαλβίδα θα μας βγάλουν τον αέρα, ας τους ενημερώσουμε πως η χύτρα τους έχει αστοχία υλικού και ο βρασμός μας θα οδηγήσει σε έκρηξη και όχι σε εκτόνωση.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…