Εσείς κυβερνάτε τον τόπο, κ. Μητσοτάκη!

Τρεις επιλογές είχε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει στις πιεστικές ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων και υπουργών: «Ναι, όχι, δεν ξέρω».

mitso

Το « ναι» θα ήταν μια καθαρή ομολογία, που θα κονιορτοποιούσε τον μέχρι εκείνη τη στιγμή ισχυρισμό του ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών, και δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις συνέπειες. Πολιτικές, που θα τον εξανάγκαζαν σε παραίτηση. Ποινικές, που θα άνοιγαν κύκλο ερευνών και πιθανότατα θα του… χτυπούσε την πόρτα το Ειδικό Δικαστήριο. Το «όχι» θα ήταν επίσης μια καθαρή απάντηση, θα τον καθιστούσε όμως ευάλωτο στον κίνδυνο του διασυρμού στην περίπτωση που θα βγουν στη φόρα τα στοιχεία που ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχουν. Το «δεν ξέρω» θα αποτελούσε συνέχεια του αφηγήματός του ότι «οι πρωθυπουργοί ούτε ξέρουν ούτε πρέπει να ξέρουν ποιοι και γιατί παρακολουθούνται». Θα ήταν μια συνεπής στάση. Να θυμίσουμε ότι ο μέχρι πρόσφατα στενός (ο στενότερος) συνεργάτης του, κ. Δημητριάδης, στην πρώτη εμφάνισή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ρωτήθηκε αν παρακολουθούνταν και άλλοι πολιτικοί και φέρεται να δήλωσε ότι «δεν μπορώ να σας πω ούτε ναι ούτε όχι». Πήρε τις αποστάσεις του για παν ενδεχόμενο.

Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή; Είπε έμπλεος εκνευρισμού ότι είναι αθλιότητα να του λένε πως καθόταν και παρακολουθούσε τις συνομιλίες των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργών του. Μα κανείς δεν του είπε ότι έκανε αυτό. Τόση διαστροφή πια; Απλώς άλλοι άκουγαν για λογαριασμό του. Στοιχειώδες. Και χθες αποκαλύφθηκε από την «Documento» με έγγραφο ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε κατά μέρος τα περί «εθνικού συκοφάντη» και ενοχοποίησε τα «ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία». Ποιος τα δημιούργησε; Ποιοι τα ενθάρρυναν; Πόσοι τα χρησιμοποίησαν; Να δείτε που θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη ότι κάποια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει ως τελευταία γραμμή άμυνας το «μα, ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο». Αυτός τον κυβερνά κι ας υποδύεται τον ανήξερο.

Ο πρωθυπουργός ξέρει και παραξέρει. Και ορισμένοι υπουργοί του ξέρουν κι ας έχουν εκτοξεύσει βαρβάτες ανοησίες για να τον καλύψουν. Όπως ξέρουν και στελέχη της παράταξής του, που είναι θύματα της δράσης των μυστικών υπηρεσιών, προϊστάμενος των οποίων, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν μιλάνε όμως. Φοβούνται. Γιατί; Μία εκδοχή έδωσε η δημοσιογράφος Matina Stevis-Grindeff, υπεύθυνη του γραφείου των NYT στις Βρυξέλλες, η οποία με αναρτήσεις της στο twitter αναφέρει ότι μίλησε με επτά θύματα του Predator, τα οποία αν και επιβεβαίωσαν ότι έχουν πέσει θύματα του λογισμικού, αρνήθηκαν να δώσουν τις συσκευές τους για επαγγελματική έρευνα κακόβουλων λογισμικών, ώστε η στοχοποίησή τους να επιβεβαιωθεί και επισήμως. Ένα θύμα του Predator, το οποίο έχει στενή σχέση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε στη δημοσιογράφο: «Ξέρω ότι με χάκαραν. Ξέρω πόσο ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο τηλέφωνό μου. Πώς να μιλήσω; Φοβάμαι επίσης ότι αν μιλήσω, η αντιπολίτευση θα ωφεληθεί». Μάλιστα. Μούγκα λοιπόν για να μην το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση και υποστεί ζημιά ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Να δείτε που και αυτοί και πολλοί άλλοι που ξέρουν και δεν μιλάνε, αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι ευνοϊκό για το κόμμα τους, όχι μόνο θα αφήσουν τις γλώσσες τους ελεύθερες, αλλά θα είναι οι πιο δραστήριοι στο πετροβόλημα κατά της ηγεσίας, ελπίζοντας ότι έτσι θα εξιλεωθούν. Μάγκες εκ των υστέρων, παλικαράδες εκ του ασφαλούς.

Ανάγωγα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την εποχή του Εμφυλίου η κυβέρνηση του βουνού χρησιμοποιούσε το παράνομο λογισμικό σοβιετικής κατασκευής «μπολσεβίκτορ» για να παρακολουθεί υπουργούς της κυβέρνησης των Αθηνών και να ενημερώνει τη Μόσχα. Να το ψάξουν στο μέγαρο Μαξίμου, μπορεί να αποδειχτεί καλός αντιπερισπασμός.

Πηγή: Efsyn

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…