Εσείς γνωρίζατε ότι έχουμε εθνική φωτίστρια;

...εκτός αν ο Μπακογιάννης σκοπεύει να παραχωρήσει τον στολισμό των Εξαρχείων στον Ρουβίκωνα και της Συγγρού στα στριπτιζάδικα της περιοχής.

Δημήτρης Τσίρκας 09/12/2019 | 11:13

Δεκαεννιά εταιρίες και ιδρύματα ανέλαβαν τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας, πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Coca Cola, που θα στολίσει την Πανεπιστημίου, η Motor Oil την Αμαλίας και το Ίδρυμα Ωνάση που επιμελήθηκε τον αμφιλεγόμενο στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο τελευταίος δέχθηκε πολλές επικρίσεις για την αισθητική του (θυμίζει μυγοσκοτώστρα) αλλά και την ασχετοσύνη του με τα Χριστούγεννα. Απαντώντας, η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος, αντί να εξηγήσει τις αισθητικές αρετές της συγκεκριμένης επιλογής, καταφεύγει σε μια σειρά στρατηγήματα.

Πρώτα επικαλείται την αυθεντία – τον στολισμό τον επιμελήθηκε ο τάδε που είναι πολύ καταξιωμένος, ενώ άρεσε και στην Ελευθερία Ντκεκώ, την «εθνική μας φωτίστρια»! Εσείς γνωρίζατε ότι έχουμε εθνική φωτίστρια;

Μετά επιχειρεί να απαξιώσει τους επικριτές του, κατατάσσοντάς τους στους ηλικιωμένους αφού, όπως μας βεβαιώνει, στις νεότερες γενιές αρέσει. Τέλος, μας εξηγεί ότι τα αγγελάκια και τα άστρα είναι ξεπερασμένα και η σύγχρονη τάση στην Ευρώπη θέλει στολισμούς σαν και αυτόν του Ιδρύματος Ωνάση.

Αν λοιπόν, δεν σας αρέσει, εκτός από αισθητικά απαίδευτοι, είστε γέροι, εθνικά ύποπτοι και καθυστερημένοι επαρχιώτες.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η κα Παναγιωτάκου που έχει δικαίωμα να είναι όσο ψώνιο τραβάει η ψυχή της. Το πρόβλημα είναι ο Δήμος Αθηνών που εκχώρησε μια δημόσια λειτουργία σε ιδιώτες και μαζί της το δικαίωμα να επιβάλλουν την αισθητική τους σε όλους εμάς.

Και οι ιδιώτες αυτοί δεν είναι η «κοινωνία των πολιτών», αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι γνωστοί νταβατζήδες του πολιτισμού. Εκτός αν ο Μπακογιάννης σκοπεύει να παραχωρήσει τον στολισμό των Εξαρχείων στον Ρουβίκωνα και της Συγγρού στα στριπτιζάδικα της περιοχής.

Πηγή: Facebook / Dimitris Tsirkas 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr