ΕΣΕΕ: "Λουκέτα στα μαγαζιά της Αθήνας σε ποσοστό 31,2%"

Παραμένει δυσμενής η εικόνα συνολικά στο κέντρο της πρωτεύουσας για τα καταστήματα που βρίσκονται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», όπως διαπιστώνει…

louketo 660

Παραμένει δυσμενής η εικόνα συνολικά στο κέντρο της πρωτεύουσας για τα καταστήματα που βρίσκονται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», όπως διαπιστώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στην τελευταία καταγραφή των κλειστών επιχειρήσεων, παρά κάποια σημάδια βελτίωσης που εντοπίζονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, το 31,2% των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου της Αθήνας (1.986 από 6.377) τον Μάρτιο του 2014 ήταν κλειστές. Το ποσοστό είναι ελαφρά χαμηλότερο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013 οπότε οι κλειστές επιχειρήσεις έφθασαν στο 32,4% του συνόλου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

– Σημαντική συγκέντρωση κλειστών εμπορικών επιχειρήσεων παρατηρείται στο παραδοσιακό εμπορικό τρίγωνο Ομόνοια- Σύνταγμα- Μοναστηράκι, ενώ πολλά κλειστά καταστήματα παρατηρούνται και επί της Σταδίου/ Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

– Το υψηλότερο ποσοστό λουκέτων παρατηρείται στη Χαριλάου Τρικούπη (51%, δηλαδή περισσότερα από τα μισά καταστήματα είναι κλειστά. Ακολουθούν η Μπενάκη (40%), η Σταδίου (36%) και η Πανεπιστημίου (35%).

– Στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας (Ερμού, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πατησίων, Θεμιστοκλέους, Εμ. Μπενάκη, Χαριλάου Τρικούπη, Σόλωνος), το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων είναι 31%, έναντι 36,2% τον Σεπτέμβριο. Το 2010 ήταν 18%.

Σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Παρά τη σχετική βελτίωση βασικών οικονομικών δεικτών, η οικονομική και κοινωνική πίεση αποτυπώνεται και συμβαδίζει με τον αριθμό των κλειστών επιχειρήσεων, ο οποίος παραμένει ανησυχητικός, ιδίως για το κέντρο της Αθήνας. Παρ΄ όλα αυτά, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν είχαμε την κλιμάκωση του φαινομένου, καταγράφεται μια βελτίωση της εικόνας. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δίνει συνεχή και καθημερινό αγώνα, στον οποίο ευελπιστούμε με τη βοήθεια του τζίρου της τουριστικής περιόδου, ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

 

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…