Newsroom

Newsroom

Έρευνα Marc: Τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Σε έρευνα της

pwleitai

Σε έρευνα της Marc για το συνέδριο Prodexpo, όσον αφορά την αγορά του real estate στην Ελλάδα, ανέφερε πως τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες δηλώνουν πως δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Επίσης, τέσσερις στους δέκα ενοικιαστές απάντησαν πως ήδη πληρώνουν τα ενοίκια με καθυστέρηση.

Σχετικά με τις τιμές των ακινήτων, ένας στους δύο, το 50% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι στην επόμενη 3ετία, οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν κι άλλο. Ποσοστό πάντως μικρότερο από την έρευνα του 2013, όπου μείωση έβλεπε το 66%.

Όσον αφορά την παγωμένη αγορά ακινήτων, αυτή θα παραμείνει έτσι για τουλάχιστον μια 3ετία. Διότι ούτε το 92% προτίθεται να αγοράσει ακίνητο την επόμενη τριετία, αλλά ούτε το 75% προτίθεται να πουλήσει κάποιο ακίνητο που έχει. Ο λόγος είναι απλώς, επειδή οι τιμές είναι σκοτωμένες, και προτιμά να περιμένει καλύτερες ημέρες, κάτι που φυσικά αποτελεί και δίκοπο μαχαίρι.

Επίσης, υπάρχει ένα 19% των ερωτηθέντων που πουλάει σπίτι αυτή την περίοδο, αλλά μόνο ένα 4,5% που ψάχνει να αγοράσει σπίτι. Δηλαδή υπάρχει υπερπροσφορά, και έτσι εξηγούνται και οι «σκοτωμένες» σε πολλές περιπτώσεις τιμές.

Για τους πλειστηριασμούς, το 73% πιστεύει ότι δεν κινδυνεύει από τυχόν άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Ανησυχεί ωστόσο ένα 25%.

Τέλος,  το 63,5% θεωρεί ότι μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας πρέπει να δοθεί για αξιοποίηση στο Δημόσιο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…