Έρχεται τον Απρίλιο το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ από το υπουργείο Παιδείας

Να κατατεθεί τον Απρίλιο αναμένεται το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ από το υπουργείο Παιδείας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα της ημερίδας που πραγματοποιείται στη Βουλή, με θέμα: «Κρίση-Μεταρρυθμίσεις-Ανάπτυξη».

58da74861dc524f0318b4672

Ο υπουργός ανέφερε ότι τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου, θα προχωρήσει η θεσμοθέτηση «ακαδημαϊκών περιφερειακών συμβουλίων», όπου θα συνυπάρχουν πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα, σημειώνοντας πως:

Θα επιτελούν μία δυναμική λειτουργία για τις περιφέρειες, καθώς τα ιδρύματα θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την περιφέρειά τους. Και είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά θα συνυπάρχουν και θα συζητάνε μαζί τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Μάλιστα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί σχετική συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου του υπουργείου.

O υπουργός Παιδείας επανέλαβε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» για τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση και τόνισε ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μετά από αναζήτηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα δώσουν «τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε την κοινωνία και για το ποια πράγματα η κοινωνία είναι έτοιμη».

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στον χαρακτήρα των προβλημάτων που πρέπει να επιλύσουμε», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου και συνέχισε αναφερόμενος στις «παθογένειες» και τα «ιδεολογικά ζητήματα» της εκπαίδευσης που πρέπει να ξεπεραστούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, είναι η ανανοηματοδότηση πολλών διαστάσεων της εκπαίδευσης, και δη της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο