Έρχεται στη μεγάλη οθόνη η υπόθεση των Panama Papers;

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ είναι έτοιμος να μεταφέρει στον κινηματογράφο την υπόθεση των «Panama Papers», με την ιστορία να είναι βασισμένη στο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου, Τζέικ Μπερνστάιν. Ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Secrecy World».

577fbb611dc524d2598b4fc5

Η υπόθεση «Panama Papers» έφερε στη δημοσιότητα εκατομμύρια απόρρητα αρχεία για offshore εταιρίες, ενώ μεταξύ των προσώπων που εμπλέκονται είναι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, αθλητές, ποδοσφαιρικοί παράγοντες και πολλοί άλλοι.

Εταιρεία-κλειδί σε αυτήν την ιστορία είναι η εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά, που διαχειριζόταν το εκλεκτό πελατολόγιο. 

Πάνω από 500 τράπεζες και οι θυγατρικές τους έχουν συνεργαστεί με την Mossack Fonseca από το 1970 για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να διαχειρίζονται τις υπεράκτιες εταιρείες τους. Η UBS έχει δημιουργήσει περισσότερες από 1.100 offshore μέσω της Mossack Fonseca και η HSBC και οι θυγατρικές της πάνω από 2.300. 

Στα Panama Papers αναφέρονται 223 εταιρείες που σχετίζονται με την Ελλάδα, 400 ονόματα σχετιζόμενων με τις offshore, 77 ενδιάμεσοι και πάνω από 313 διευθύνσεις.

  

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…