Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της αστυνομίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ερώτηση προς τον κ. Τόσκα για το πώς πρόκειται να αντιδράσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

58a733931dc524bd328b45c9

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, στην ερώτησή τους, ζητούν να μάθουν ποιά υπηρεσία ελέγχει τους εισερχόμενους στη δικαστική αίθουσα, γιατί έγινε επίθεση των αστυνομικών εναντίον των αντιφασιστών και ποια είναι η απάντηση του Υπουργείου στις καταγγελίες για βιντεοσκόπηση από αστυνομικό.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι βουλευτές «σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τύπου, η αστυνομία επέδειξε μεροληπτική στάση υπέρ των κατηγορουμένων, φθάνοντας στο σημείο να ζητήσει από την πρόεδρο να διακόψει τη δίκη για να εισέλθει απρόσκοπτα και χωρίς ατομικό έλεγχο όλο το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, δεν επετράπη στην αίθουσα του Εφετείου η είσοδος αντιφασιστών, παρά μόνο σε μερικούς, γεγονός το οποίο πυροδότησε την ένταση. Στην εύλογη άρνηση του μάρτυρα κατηγορίας να καταθέσει μπροστά σε ένα τόσο εχθρικό ακροατήριο, τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης προκάλεσαν χάος επιτιθέμενοι χυδαία στη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, προσβάλλοντας κατάφορα τη μνήμη του γιού της. Η κ. Μάγδα Φύσσα κατέθεσε μήνυση και οι δικηγόροι της θα ζητήσουν εντός του πλαισίου του αυτοφώρου να εντοπιστεί από την Αστυνομία εκείνος που απευθύνθηκε στην μητέρα του δολοφονηθέντος μουσικού».

Συνεχίζοντας αναφέρουν πως «Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου τα μέλη της Χρυσής Αυγής έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, απειλώντας, χειροδικώντας, εκφοβίζοντας και διαπράττοντας βιαιότητες, κινούμενοι επιθετικά ακόμα και εναντίον φωτορεπόρτερ που τους φωτογράφισε, ως όφειλε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυνάμεις των ΥΑΤ επιτέθηκαν προς την πλευρά των αντιφασιστών και μόνο, ενώ ένας αστυνομικός των ΥΑΤ σύμφωνα με φωτογραφικό ντοκουμέντο φέρεται να βιντεοσκοπεί τους συγκεντρωμένους με φορητή κάμερα τύπου Go-pro».

Τονίζουν τέλος, πως τα επεισόδια στο Εφετείο φαίνεται να προκλήθηκαν από τη μεροληπτική στάση της αστυνομίας υπέρ των μελών της Χρυσής Αυγής και η βιντεοσκόπηση αλληλέγγυων αντιφασιστών ή/και οποιουδήποτε πολίτη από αστυνομικούς αντίκειται οποιουδήποτε εσωτερικού κανόνα.

70 γιατροί «αδειάζουν» τον Άδωνι για την περιβόητη φωτογραφία με τα ράντζα στο Γεννηματάς

438154300 969444704557337 1299351825454569905 n

70 γιατροί «αδειάζουν» τον Άδωνι για την περιβόητη φωτογραφία με τα ράντζα στο Γεννηματάς

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη», αναφέρει η ανακοίνωση…

«Kutsu-batman»: Η viral φωτογραφία Κουτσούμπα δίπλα στον Μπάτμαν στο Comic Con – Tα επικά σχόλια στο Twitter

Κουτσούμπας

«Kutsu-batman»: Η viral φωτογραφία Κουτσούμπα δίπλα στον Μπάτμαν στο Comic Con – Tα επικά σχόλια στο Twitter

«Κόκκινο και το Gotham City πλέον!!», ανέφερε ένα από τους χρήστες των social media για…