Newsroom

Newsroom

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Την άρση της αντισυνταγματικής, όπως υποστηρίζουν, εγκυκλίου που είχε εκδοθεί στις 23/1/2015 από την κυβέρνηση της ΝΔ και αφορά την αίτηση για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, ζητούν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

580f97311dc52441258b46bd

Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να δοθεί παράταση στην αίτηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πέραν της 20ης Σεπτεμβρίου που οριζόταν με την εγκύκλιο, αλλά και συνολική απόσυρση της εγκυκλίου με την οποία, όπως σημειώνουν, «εισάγεται η ομολογία πίστης ανηλίκου και εμμέσως και των γονέων του, μια διαδικασία που αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα».

Οι βουλευτές προσθέτουν ότι η εγκύκλιος «καθιερώνει διακρίσεις ανάμεσα στον σχολικό πληθυσμό, διακρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ρατσιστικές εκδηλώσεις ή /και περιθωριοποίηση όσων επιλέγουν να μην παρακολουθήσουν ένα ομολογιακό μάθημα, όπως είναι μέχρι τώρα το μάθημα των θρησκευτικών».

Οι βουλευτές ζητούν

να αρθεί η αντισυνταγματική εγκύκλιος.

να δοθεί παράταση στην αίτηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πέραν της 20ης Σεπτεμβρίου.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Χρήστος Καραγιαννίδης,

Aννέτα Καββαδία,

Ευαγγελία Καρακώστα,

Γιώργος Κυρίτσης,

Γιώργος Πάλλης,

Χριστόφορος Παπαδόπουλος,

Μπέττυ Σκούφα,

Κώστας Σπαρτινός,

Ελένη Σταματάκη.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.