Ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να επιστρέψουν μέρος των μισθών τους στον εργοδότη τους

Οι βουλευτές επικαλούνται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες «εργολαβικές εταιρίες και άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κυριολεκτικά «ληστεύουν» τους εργαζόμενους που απασχολούν, την ώρα που οι τελευταίοι πηγαίνουν στα ΑΤΜ των τραπεζών για να εισπράξουν τους μισθούς τους.

58c05aae1dc5242d278b49bf 3

Να ερευνηθούν οι καταγγελίες για εξαναγκασμό εργαζομένων να επιστρέψουν μέρος των μισθών τους στον εργοδότη, ζητούν από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

«Παρά τις θετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πρόσφατες καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνουν ότι ορισμένοι εργοδότες συγκεκριμένων κλάδων, όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με την εργατική νομοθεσία, αλλά αντιθέτως την καταπατούν και μάλιστα θρασύτατα», τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, με επικεφαλής τον Χρήστο Καραγιαννίδη.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές επικαλούνται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες «εργολαβικές εταιρίες και άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κυριολεκτικά «ληστεύουν» τους εργαζόμενους που απασχολούν, την ώρα που οι τελευταίοι πηγαίνουν στα ΑΤΜ των τραπεζών για να εισπράξουν τους μισθούς τους. Πιο συγκεκριμένα, άτομα εμπιστοσύνης του επιχειρηματίες, συνοδεύουν τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ και μετά την ανάληψη των χρημάτων, παρακρατούν ένα μέρος του μισθού για λογαριασμό του πρώτου».

«Αυτή η απαράδεκτη πρακτική από την πλευρά των συγκεκριμένων εργοδοτών καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου, αφαιρεί από τους εργαζόμενους τα οικονομικά μέσα για να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, και στερεί από το Δημόσιο φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Επιπλέον, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό να συνδέεται και με άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως π.χ. το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» καταλήγει η ερώτηση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…