Νέα Σμύρνη: Η ΕΡΤ συνδέει συλληφθέντα με τους Πυρήνες της Φωτιάς... λόγω συνωνυμίας (video)

Με ένα αδιανόητο άλμα το μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ, προσπάθησε να συνδέσει τον συλληφθέντα που κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, λόγω συνωνυμίας.

NewsRoom 10/03/2021 | 17:34

Μια απίστευτη είδηση μεταδόθηκε πριν από λίγη ώρα στο μεσημεριανό Δελτίο της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ένας από τους χθεσινούς συλληφθέντες, εκείνος που αντιμετωπίζει τη βαρύτερη κατηγορία, εκείνη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, συνελήφθη επειδή στην περιοχή που έγιναν τα επεισόδια βρέθηκε το πορτοφόλι του και υπάρχει συνωνυμία με μέλος που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν σαν μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ: Πρόκειται για ένα άτομο εικοσιενός ετών του οποίου το πορτοφόλι έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που τραυματίστηκε σοβαρά ο 29χρονος αστυνομικός. Μέσα στο πορτοφόλι υπήρχε η ταυτότητα του. 

Ωστόσο, δε χρειάστηκε να τον ψάξουν οι αρχές. Ο άνθρωπος που κατηγορείται για το συγκεκριμένο βαρύτατο αδίκημα, πήγε μόνος του στην Αστυνομία στις δέκα το βράδυ, προκειμένου να δηλώσει την απώλεια της ταυτότητας του. Είπε στους Αστυνομικούς πως δεν ξέρει πού το έχασε, αλλά πως ήταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό ήταν αρκετό για να τον μεταφέρουν στην κρατική ασφάλεια και να τον συλλάβουν. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αποδείχθηκε από τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί ότι συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του Αστυνομικού. Παράλληλα στο Δελτίο της ΕΡΤ ειπώθηκε πως το επίθετο του παραπέμπει σε άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Μετά την παρουσίαση του θέματος, ο παρουσιαστής του δελτίου Γιώργος Αλαφογιώργος, ρώτησε τον Γιώργο Γεραφέντη για το εάν συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθεί εάν πρόκειται περί του ιδίου που παλαιότερα με τον ρεπόρτερ να απαντά αφοπλιστικά: Όχι δεν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου, απλώς υπάρχει συνωνυμία με ένα άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμέτοχή στη Συνωμοσία των Πηρύνων της Φωτιάς. 

Αν και διευκρινίζεται στο Δελτίο πως πρόκειται για συνωνυμία, είναι δυσνόητοι οι λόγοι που αναφέρεται αυτή η συνωνυμία. Ίσως, γιατί ένα χαμένο πορτοφόλι που αναζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του δεν αρκούσε. Θα έπρεπε να αναφερθεί και μια οργάνωση, ώστε να δημιουργηθεί κι ένα κλίμα τρομολαγνίας.