ΕΡΤ, Πρώτο θέμα και Παραπολιτικά πανηγυρίζουν για το «πετυχημένο σχέδιο της ΕΛΑΣ»

Όταν τα ελληνικά μίντια «χειροκροτούν» το χθεσινό όργιο αυταρχισμού και καταστολής, το πράγματα είναι πολύ «χλωμά» για τη δημοκρατία...

4956041

Η χθεσινή μέρα σίγουρα σημαδεύτηκε από τη μεγαλειώδη και δυναμική πορεία, που δεν θύμιζε τίποτα από τα τελευταία χρόνια, με τουλάχιστον διπλάσια συμμετοχή σε σχέση με την περσινή επέτειο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μάλιστα κάνουν λόγο για περίπου 40.000 διαδηλωτές.

Αυτή είναι η μία πλευρά. Στην άλλη, θα βρούμε την πιο βάρβαρη εκδοχή του δόγματος «νόμος και τάξη». Μια τραγικά αστυνομοκρατούμενη Αθήνα με τουλάχιστον 5 χιλιάδες αστυνομικούς, ασφαλίτες παντού, ξύλο, «πραγματική» τρομοκρατία, συλλήψεις, προσαγωγές, σκοτάδι και φόβος.

Τι να σου πουν όμως όλα αυτά όταν σε σκοπό της ζωής σου έχεις ανάγει την κυβερνητική προπαγάνδα, την στοχοποίηση και την απαξίωση κάθε διαφορετικής φωνής… 

«Πρώτο Θέμα», «Παραπολιτικά» και δυστυχώς…η «νέα» ΕΡΤ το μόνο που βρήκαν να σχολιάσουν από τη χθεσινή μέρα ήταν να πανηγυρίσουν για την επιτυχία του αστυνομικού σχεδίου.

«Με επιτυχία φαίνεται ότι στέφτηκε, εκ του αποτελέσματος, το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποφυγή εκτεταμένων επεισοδίων κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το «δόγμα της εντατικής πρόληψης» είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε μετά το τέλος της πορείας μικρής έντασης επεισόδια και περιορισμένο κλεφτοπόλεμο ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ.

Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις, όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη», αναφέρει στο σημερινό του άρθρο το Πρώτο Θέμα.

Στην ίδια μονολιθική, προπαγανδιστική γραμμή προφανώς και τα Παραπολιτικά.

«Μια από τις πιο… αθόρυβες των τελευταίων χρόνων ήταν τελικά η 46η επέτειος του Πολυτεχνείου. Η παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τους ταραξίες»

Μάλιστα είχε αποφασιστεί πως αν κριθεί απαραίτητο, θα γινόταν ακόμη και χρήση εκτόξευσης νερού. Από το πρωί η αστυνομία ήταν σε επιφυλακή και έκανε καταδρομικές επιθέσεις κατά των αντιεξουσιαστών, με στόχο να τους εμποδίσει να μετατρέψουν την πορεία σε πεδίο μάχης, ενώ από το προηγούμενο βράδυ είχαν παρθεί μέτρα, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι απομακρύνθηκαν από την περιοχή οι κάδοι σκουπιδιών, τους οποίους χρησιμοποιούν για οδοφράγματα οι αντιεξουσιαστές.

Φυσικά, οι επιχειρήσεις στους χώρους της ΑΣΟΕΕ, τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν μεγάλης σημασίας, καθώς οι Αρχές κατάφεραν να κλείσουν τις γιάφκες που είχαν δημιουργήσει εντός του Πανεπιστημίου οι αντιεξουσιαστές, όπου είχαν μετατρέψει χώρους σε «εργοστάσιο» παραγωγής μολότοφ», περιγράφουν τα Παραπολιτικά.

Στο χορό της παραπληροφόρησης «μπήκε» δυστυχώς και η νέα ΕΡΤ.

 «Η έντονη αστυνομική παρουσία και οι προληπτικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, εμπόδισαν τη δράση των κουκουλοφόρων. Μοτοσικλετιστές και άνδρες των ΜΑΤ απέτρεψαν ταραξίες να πάρουν θέσεις σε ταράτσες πολυκατοικιών, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν, για να ρίχνουν από κει μολότοφ και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Είχαμε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, καταδιώχθηκαν περίπου 200 άτομα προς την οδό Βαλτετσίου και έχουν γίνει προσαγωγές από τις συγκεκριμένες περιοχές», αναφέρει η ΕΡΤ που φτάνει στο σημείο να επικροτεί και προληπτικές αστυνομικές επιχειρήσεις.

Μάλλον κάποιοι θέλουν να «επιστρέψουν» τη χώρα στην κοινωνική και πολιτική κατάσταση της επταετίας… 

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…