ΕΡΤ: Αρκαλοχωρίτισα ξεσπά σε ρατσιστικό οχετό με την ανοχή της παρουσιάστριας (video)

«Δεν είμαστε λαθρομετανάστες» φώναζε η κάτοικος ζητώντας να τους αντιμετωπίζει το κράτος ως Έλληνες περήφανους Αρκαλοχωρίτες 

Με την πλήρη ανοχή και τη σύμφωνη γνώμη της παρουσιάστριας της ΕΡΤ η σεισμόπληκτη κάτοικος του Αρκαλοχωρίου προχώρησε σε έναν ρατσιστικό οχετό υποστηρίζοντας πως αξίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης επειδή δεν είναι λαθρομετανάστες, αλλά Έλληνες! 

Τα όσα ακούστηκαν στη δημόσια πανελλαδική συχνότητα είναι αδιανόητα. 

Ειδικότερα, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βρέθηκε μια σεισμόπληκτη κάτοικος του Αρκαλοχωρίου η οποία δήλωσε οργισμένη ότι δεν θέλουν οικίσκους αλλά αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, επειδή είναι Αρκαλοχωρίτες, Κρητικοί και Έλληνες, και όχι λαθρομετανάστες.

Μάλιστα, οι εν λόγω ρατσιστικές δηλώσεις ακούστηκαν δημόσια με την πλήρη ανοχή της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας, η οποία επέλεξε να μην διακόψει την κάτοικο για να της εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Τέτοιες δηλώσεις είναι αδιανόητες εν έτη 2021 πολλώ δε μάλλον όταν διατυπώνονται από Έλληνες κατοίκους που γνωρίζουν τη σημαίνει προσφυγιά και ξεριζωμός.

Είναι τουλάχιστον προβληματικό να δίνεται χώρους σε εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις που αναπαράγουν διαχωρισμούς στη βάση του χρώματος του δέρματος και της εθνικής ταυτότητας.

Δείτε το βίντεο: