Ερώτηση Β. Οικονόμου για τις καθυστερήσεις των αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα της Εσχατιάς

Σε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με το Ρέμα της Εσχατιάς,…

oikonomoy 0

Σε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με το Ρέμα της Εσχατιάς, τις καθυστερήσεις και τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική τα τελευταία 8 χρόνια.

Ακολουθεί η ολόκληρη η ερώτηση του κ. Οικονόμου:

«Προς: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Το Ρέμα της Εσχατιάς, οι καθυστερήσεις και οι πλημμύρες στην Δυτική Αττική τα τελευταία 8 χρόνια!!

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε για έκτη φορά την τελευταία οκταετία στο ζήτημα της στασιμότητας των αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική και ειδικά στο Ρέμα της Εσχατιάς (Αρ. Πρωτ. 14266/20.09.06, 8881/05.06.07, 3590/27.08.09, 8139/07.03.13 και 8601/19.03.13), καθώς παρά τις προειδοποιήσεις μας καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει για να προστατευτούν οι κάτοικοι των Δήμων Αχαρνών, Φυλής, Περιστερίου, Ιλίου και Αγ. Αναργύρων, από όπου διέρχεται το ρέμα, με «φυσικό» αποτέλεσμα τις πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, των ακραίων βροχοπτώσεων.

Παρά τις προσπάθειές μας για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΠΠΕΡΑΑ, στην τελευταία μας ερώτηση στη Βουλή, μας ενημερώσατε ότι το έργο συναντούσε σημαντικές καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων στις αναγκαίες απαλλοτριώσεις. Σήμερα σχεδόν το σύνολο των κατοίκων που διαμένει στις γειτονιές των Δήμων από όπου διέρχεται το ρέμα του «αίσχους», είδαν τις περιουσίες τους να «απαλλοτριώνονται» από τα ορμητικά ποτάμια που δημιούργησαν οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

Ταυτόχρονα δεν είναι σαφές εάν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα εξακολουθούν να είναι ενταγμένα στο σύνολό τους σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, ούτε βέβαια υπάρχει ενημέρωση για την πορεία προσπέλασης των προβλημάτων που είχαν ανακύψει. Κατόπιν όλων αυτών και δεδομένου ότι δεν νοείται να παραμένουν οι κάτοικοι του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων, των Αχαρνών και των άλλων δήμων στο έλεος της γραφειοκρατίας και της κάθε θεομηνίας,

Ερωτάστε:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα εγκεκριμένα και ώριμα έργα στο Ρέμα Της Εσχατιάς;

2. Είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των αναγκαίων για την Δυτική Αττική αντιπλημμυρικών έργων και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων που εκκρεμούν τουλάχιστον από το 2008;

Ο ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».

 

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…