Newsroom

Newsroom

Ερώτηση στη βουλή για τα τοξικά φυτοφάρμακα με αφορμή το δημοσίευμα του HOT DOC

Eρώτηση στη βουλή και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης από το…

fytofarmaka hot docEρώτηση στη βουλή και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών για την εισαγωγή και χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων, με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC. Οι κ. Δημαράς και ο κ. Αβραμίδης ζητούν τη συνεργασία των υπουργείων για την πάταξη της λαθραίας διακίνησης των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα φυτοτφάρμακα αλλά και σχέδιο για προγράμματα ενημέρωσης των αγροτών για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του 15ου τεύχους του HOT DOC, οι εισαγωγές στην Ελλάδα από γειτονικές χώρες τοξικών φυτοφαρμάκων οργιάζουν, η χρήση των οποίων έχει απαγορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω καρκινογενέσεων. Τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα διακινούνται στην ελληνική επικράτεια και γίνονται ευρέως δεκτά λόγω χαμηλής τιμής αλλά και άγνοιας του κινδύνου από τους αγρότες που τα χρησιμοποιούν, την ώρα που οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να πατάξουν το φαινόμενο εξαιτίας της γιγάντωσης των παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης.

fytofarmaka hot doc 2

Διαβάστε το δημοσίευμα του HOT DOC αγοράζοντας την ηλεκτρονική έκδοση εδώ: http://goo.gl/HJ9oY