Newsroom

Newsroom

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα ποσοστά θνητότητας σε όλες τις ΜΕΘ

Αναφέρονται επίσης στις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη

5214756 1

Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου και αίτημα την δημοσιοποίηση των ποσοστών θνητότητας σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, στοιχεία που δηλώνονται από Υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των νοσοκομείων της χώρας και αποστέλλονται στην οικεία ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θυμίζουν με την ερώτησή τους τις κούφιες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη περί δήθεν επιτάχυνσης των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους.

Αναφέρονται επίσης στις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη περί του ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα σήμαινε ότι θα οδηγούμασταν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, αλλά και στη μακάβρια στατιστική που, με πρωτοφανή κομπασμό και ισχυρή δόση ύβρεως, δημοσίως επικοινώνησε η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό νέων ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, κ. Κοτανίδου, περί του ότι στις ελληνικές ΜΕΘ παρατηρείται πολύ χαμηλό ποσοστό θνητότητας σε σύγκριση με αυτό των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών.

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο: Ένας Πρωθυπουργός που μονίμως ψεύδεται και επιχορηγεί τα ΜΜΕ για να καλύψουν με επικοινωνιακή χρυσόσκονη την ανικανότητά του, ένας πρωτοκλασάτος Υπουργός που μιλάει παράλογα και προκλητικά στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή όσοι διορίστηκαν από αυτούς και ψευδόμενοι υπερασπίζονται τις εγκληματικές τους παραλείψεις.

Η απάντηση θα δοθεί εάν και εφόσον του Υπουργείο χορηγήσει τα αιτούμενα στοιχεία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…