Newsroom

Newsroom

Ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση “ακατάλληλου πιλότου” ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ

Μια απίστευτη υπόθεση στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας, προκαλεί ερωτηματικά, καθώς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε διάψευση δυο μέρες μετά την αποκάλυψη

elikoptero elas

Στην αποκάλυψη που έγινε αναφορικά με πιλότο ελικοπτέρου της ελληνικής αστυνομίας, που «πετάει» παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, απάντησε η ΕΛ.ΑΣ

 

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το Mega ένας πιλότος ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει να πετάει παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί ακατάλληλος λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο σχετικός έλεγχος σε όλους τους πιλότους είχε διεξαχθεί από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ, με τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Αντρέας Λούμπιτς να το ρίχνει σκόπιμα σε βουνό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων ιατρών, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρία. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρία που τα συντηρούσε.

 

Διαψεύδει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως υπάρχει χειριστής ελικοπτέρου της Αστυνομίας που συνεχίζει να πετάει, ενώ έχει κριθεί ακατάλληλος από γιατρούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το προσωπικό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας υποβάλλεται σε υγειονομικό έλεγχο από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής και παρακολουθεί την απαραίτητη εκπαίδευση με γραπτές εξετάσεις, ώστε να είναι ικανό για το χειρισμό των ελικοπτέρων της υπηρεσίας.

Συνεπώς, τα αναφερόμενα σε ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και αφορούν χειριστή της υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

 

 

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…