Ερωτηματικά για τον Δήμο Ελληνικού-Εκμίσθωσε τον χώρο αλλά δεν έδωσε άδεια για λούνα παρκ

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είχε χορηγήσει ποτέ άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Όπως…

2082735

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είχε χορηγήσει ποτέ άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, ο δήμος με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.

Βεβαίως, μόνο ερωτηματικά προκαλεί η στάση της δημοτικής Αρχής, αφού πώς προχώρησε σε εκμίσθωση του χώρου, χωρίς να γνωρίζουν καν τι είδους επιχείρηση είναι αυτή και δεν μιλάμε για μία επιχείρηση που δεν φαινόταν τι ήταν και τι ελλείψεις είχε, όταν και δια γυμνού οφθαλμού αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε ούτε καν προστατευτική περίφραξη, τη στιγμή ειδικά που έπαιζαν μικρά παιδιά εκεί, ακριβώς δίπλα στη λεωφόρο;

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού:

«Σχετικά με το τραγικό γεγονός του θανάτου 13χρονου αγοριού και του τραυματισμού 9χρονου κοριτσιού σε λούνα-παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου μας, σε επίσκεψη που είχαμε χτες το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων, εκφράσαμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τη διάθεση να σταθούμε δίπλα της στις δύσκολες στιγμές που περνάει.

Από όσο γνωρίζουμε διενεργείται προανάκριση στα πλαίσια της οποίας θα ερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και θα αποδοθούν σχετικές ευθύνες.

Εμείς ως Δήμος, αυτό που είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε, είναι ότι:

1. Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση – εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.

3. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.

4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…