«Ερντογανίζει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα social media

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλούς λογαριασμούς στα social media να αναστέλλονται. Και, όλως τυχαίως, όλοι τους ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

online censorship free speech

«Δηλαδή όποιοι κάνουν έρευνα και αποκαλύψεις σαν δημοσιογράφοι, κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι για κακουργήματα στην Ελλάδα; Σε ποια θέση είπαμε ότι βρίσκεται η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου;», έγραψε η Μαρία Δεναξά στο twitter, η εξαιρετική αυτή δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια στη Γαλλία και από κάτω, κάτω από το tweet της, έγινε ο κακός χαμός. Οι επιθέσεις που δέχτηκε ήταν πάρα πολλές. Θίχτηκαν τα δεξιά τρολ. Οχι ότι η Μαρία κώλωσε, αντεπιτέθηκε κι αυτή: «Συντονισμένη επίθεση από τα γνωστά-άγνωστα τρολ από το πρωί, για το τουίτ μου. Συνεχίστε, αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο τη σάπια ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ζούμε».

Τυχερή η Μαρία, εδώ που τα λέμε. Θα μπορούσε να μην είχε λογαριασμό πλέον, να της τον έριχνε το twitter. Δεν θα ήταν ο πρώτος. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλούς λογαριασμούς στα social media να αναστέλλονται. Και, όλως τυχαίως, όλοι τους ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και στο καθεστώς που ζούμε. Από τον Χριστόφορο Ζαραλίκο έως την Ελενα Ακρίτα και από τον Χρήστο Αβραμίδη έως τον Σταμάτη Κραουνάκη. Οι περισσότεροι λογαριασμοί ενεργοποιήθηκαν ξανά αλλά ο εκφοβισμός έγινε. Οχι ότι πέτυχε κιόλας.

Δεν ξέρουμε πάντως να έριξαν μαύρο τα social media σε κάποιον που έλεγε πόσο καλή είναι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη και πόσο γκόμενος είναι ο ίδιος. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ερντογανίζει: θέλει να φυλακίσει δημοσιογράφους που της ασκούν κριτική», έγραψε και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης. Και θέλει να φυλακίσει και τα social media, να προσθέσω εγώ.

Αλλά τα social media πλέον αποτελούν μεγάλη δύναμη, μεγαλύτερη από τα παραδοσιακά media. Και δημιουργούν κατάσταση. Ακόμα κι αν είμαστε πιθανότατα η μόνη χώρα στον κόσμο που όλα τα τηλεοπτικά κανάλια (πανελλαδικής εμβέλειας) είναι, λιγότερο ή περισσότερο, φιλοκυβερνητικά. Ιδιωτικά και δημόσια. Λένε κάποιοι για Τουρκία και Πολωνία. Εχουν στην Πολωνία Mega και ΣΚΑΪ; Εχουν Star και ΕΡΤ; Εχουν ΑΝΤ1, Alpha και Open; Ούτε ένα κανάλι να αρθρώνει αντιπολιτευτικό λόγο. Αλλά θα τους σαρώσει ο κόσμος. Μέσω social media. Ρίξτε μια ματιά σήμερα και στη σελίδα για τα ΜΜΕ στην εφημερίδα μας και θα καταλάβετε.

Πηγή: Efsyn