Ερντογάν: Θετικός στη συνταγματική τροποποίηση για τη μαντίλα – Όχι στους ΛΟΑΤΚΙ

«Ισχυρή οικογένεια, δυνατό έθνος. Μόλις δημιουργήσουμε γερές οικογένειες, το έθνος μας θα είναι πιο δυνατό».

ερντογάν 1

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Συνάντηση Διαβούλευσης με τους επαρχιακούς μουφτήδες στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου συμμετείχαν περίπου 900 μουφτήδες από τις 91 επαρχίες της Τουρκίας, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει σύντομα στην Εθνοσυνέλευση συνταγματική τροποποίηση για τη χρήση της μαντίλας αλλά και για το θεσμό της οικογένειας που θα στηρίζεται στην ένωση άνδρα και γυναίκας.

«Με τη συνταγματική τροποποίηση στοχεύουμε να προστατεύσουμε την οικογένεια που απειλείται από αποκλίνοντα ρεύματα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τις οργανώσεις των ΛΟΑΤΚΙ.

«Οι δάσκαλοί μας παίζουν αναντικατάστατο ρόλο όχι μόνο από βήμα του τζαμιού, αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Είχαμε πάντα μαζί μας τους δασκάλους και τους κληρικούς, μαζί με τις οικογένειές μας. Η μεγαλύτερη ευθύνη για την καθοδήγηση και την ενημέρωση της νεολαίας μας βαραίνει εσάς», είπε απευθυνόμενος στους μουφτήδες.

Όσοι ξέφυγαν από το βάλτο της άγνοιας με τη χάρη του Αλλάχ έχουν γίνει τα πολικά αστέρια της ανθρωπότητας. Η δύσκολη διαδικασία που περνά ο κόσμος αποκαλύπτει τις ζωογόνες αρχές του Ισλάμ. Παρ’ όλες τις πιθανότητες, η ανθρωπότητα χάνει όλο και περισσότερο από το πνευματικό της ύψος. Οι υλιστικές ιδεολογίες οδηγούν σε κοινωνική καταστροφή.

«Εάν δεν ενεργήσουμε τώρα και δεν λάβουμε έγκαιρα μέτρα, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Με αυτή την πρόταση τροποποίησης (του συντάγματος) στοχεύουμε στην προστασία του οικογενειακού θεσμού παρέχοντας παράλληλα συνταγματικές εγγυήσεις για τη μαντίλα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος καταλήγοντας: «Ισχυρή οικογένεια, δυνατό έθνος. Μόλις δημιουργήσουμε γερές οικογένειες, το έθνος μας θα είναι πιο δυνατό».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…