Ερντογάν: "Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση"

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι συμφώνησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό να γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και εκείνο των 8 Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα. Για τους δύο Έλληνες ανέφερε ο Ερντογάν, ότι παραβίασαν τα σύνορα και όχι κάτι παραπάνω.

Η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να απελευθερώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 αποτελεί «λόγο προβληματισμού» για την Τουρκία, αν και η Άγκυρα εκτιμά τις «καλές προθέσεις» του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, ο Καλίν, σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη συνάντηση του νέου υπουργικού συμβουλίου είπε πως «ο Τσίπρας έχει καλές προθέσεις. Πραγματοποιήσαμε εκτενείς συναντήσεις για το θέμα της έκδοσης. Αυτές ήταν εποικοδομητικές συζητήσεις, μα όταν εξετάζουμε την υπόθεση, δυστυχώς βλέπουμε πως το ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης εκινείτο τα τελευταία δύο χρόνια προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των οκτώ στρατιωτικών».

«Αυτός είναι λόγος προβληματισμού για εμάς. Αναμένουμε η Ελλάδα να κάνει βήματα τα οποία δεν θα κάνουν τους πραξικοπηματίες ευτυχείς» πρόσθεσε ο Καλίν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη, κατά την οποία έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη εδώ και 4 μήνες, με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφέρεται από πλευράς του στους 8 Τούρκους. 

«Ολοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση», είπε ο Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους.

Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο που αναφέρει ονόματα – Κατέρρευσαν τα ψέμματα Μητσοτάκη (photo)

Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο που αναφέρει ονόματα – Κατέρρευσαν τα ψέμματα Μητσοτάκη (photo)

Στο αίτημα συμπεριλαμβάνονται τόσο τα ονόματα όσο και τα κινητά τους τηλέφωνα, γεγονός που αποδεικνύει…

Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης κατέστησε τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: «Έρχεται η κάθαρση»

Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης κατέστησε τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: «Έρχεται η κάθαρση»

Ξεκαθάρισε ότι ο πολιτικός του αντίπαλος δεν είναι βλαξ -όπως επέλεξε να παρουσιάζεται- αλλά ένοχος…