Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: «Για εμένα δεν υπάρχει πια, δε θα συναντηθώ ξανά μαζί του»

Σε μία άκρως επιθετική δήλωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο καθώς ανέφερε ότι για αυτόν δεν υπάρχει πια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορμή στάθηκαν οι έμμεσες αιχμές κατά της Τουρκίας που άφησε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ.

mitsotakis erdogan Medium

ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε με νέες βαριές κατηγορίες στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο και πριν από λίγο ο Ερντογάν έριξε βόμβα:

«Είχαμε συμφωνήσει μαζί του για το συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας, στο οποίο δεν θα συμμετέχω. Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη» επέμεινε ο Τούρκος Πρόεδρος

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του…». Η τουρκική Daily Sabah παραθέτει επιπλέον πληροφορίες για το τι ακριβώς είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει στην αγγλόφωνή της έκδοση, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, ότι «η Ελλάδα έχει κτίσει 10 βάσεις… Εναντίον ποιας χώρας;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν.

Κατηγόρησε δε, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο. «Έκανε συστάσεις για τη μη πώληση F-16 στην Τουρκία» σημείωσε οργισμένος. «Δεν υπάρχει πλέον για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αξιότιμους πολιτικούς».

 

 

 

 

 

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε  ακόμα ότι η Ελλάδα είναι η ενδιάμεση χώρα προς την Ευρώπη για τα μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, την οποία έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική και έκανε λόγο για την ύπαρξη δέκα βάσεων.

Επίσης αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως μια αποδυναμωμένη χώρα, λέγοντας ότι προς το παρόν είναι μια χώρα που χρωστάει 400 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ξεκινήσει «σύντομα» νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της, με στόχο να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε βάθος 30 χιλιομέτρων για να αντιμετωπίσει τις «τρομοκρατικές απειλές» από αυτές τις περιοχές.
 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους