Ερντογάν: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία σαν ζητιάνο

Συνάντηση με τον πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει αύριο, 25 Μαΐου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

5925a85b1dc5245d018b45a1

«Η ΕΕ δεν μπορεί να βλέπει την Τουρκία σαν ζητιάνο στην πόρτα της, αλλά πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη μελλοντική προοπτική της Ένωσης όσον αφορά την ένταξή της», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Δεν επιδιώκουμε τη ρήξη με την ΕΕ, αλλά θα πρέπει και εκείνη να αναλάβει και τις ευθύνες της» πρόσθεσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει σήμερα για τις Βρυξέλλες.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους αξιωματούχους της ΕΕ να του αναλύσουν το όραμά τους όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση.

Η Άγκυρα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στο κοινοτικό κεκτημένο της ΕΕ και αναμένει μια στροφή από την Ένωση, δήλωσε ο Ερντογάν.

Οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ – Άγκυρας επλήγησαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 και επιδεινώθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Ταγίπ Ερντογάν για το δημοψήφισμα του προηγούμενου μήνα σχετικά με τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Η συνάντηση με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους της ΕΕ έχει στόχο να σταματήσουν οι εντάσεις μεταξύ τους και να δημιουργηθεί μια ρεαλιστικής ατζέντας μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών, ώστε υπουργοί και αξιωματούχοι να μπορούν να συνεχίσουν να ασχολούνται με πρακτικά ζητήματα, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Hürriyet Daily News.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…