Newsroom

Newsroom

Ερντογάν: Είμαστε οικοδεσπότες και όχι φιλοξενούμενοι στην Ευρώπη

Μιλώντας στην 30η σύνοδο δημάρχων στο προεδρικό μέγαρο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Τουρκία είναι οικοδεσπότης στην Ευρώπη και όχι φιλοξενούμενος.

56fd3dbd1dc52425638b4911

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αφήστε την ΕΕ να προσπαθήσει να μας εξαιρέσει την χώρα μας αντιφάσκοντας με τις δικές τους αξίες και αρνούμενοι θεμελιώδη κριτήρια. Η Τουρκία είναι Ευρωπαϊκό κράτος. Είμαστε στην Ευρώπη πάνω από 650 χρόνια με το κράτος μας, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί».

Ο Τούρκος ηγέτης πρόσθεσε ακόμα «Περιγράφοντας την Τουρκία ως «δυτική χώρα» ή «ανατολική χώρα» μπορεί να είναι σωστή αλλά είναι ελλιπής. Αυτό ισχύει και περιγράφοντας την Τουρκία ως Μεσογειακή χώρα ή χώρα της Μαύρης Θάλασσας. Πράγματι ζούμε σε μια περιοχή όπου ισχύουν όλες οι περιγραφές αλλά είναι ελλιπής»

Εκτός από τις πόλεις μας στην Θράκη και τους ομογενείς μας στα Βαλκάνια έχουμε 5 εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη. Εκατομμύρια στην Ευρώπη. Εκατοντάδες χιλιάδες στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Έχουν θεμελιώσει το μέλλον τους εκεί. Για αυτό ούτε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ούτε τα ευρωπαϊκά κράτη που αντιμετωπίζουν την απειλή της παράδοσης στην ρατσιστική αρπάγη, δεν έχουν την δύναμη να μας εξαιρέσουν από την Ευρώπη. Είμαστε οι οικοδεσπότες στην Ευρώπη και όχι οι φιλοξενούμενοι. Τα προβλήματα που είχαμε πρόσφατα με την ΕΕ και κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες είναι προσωρινές πολιτικές διενέξεις»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…