Εριστικός ο Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση με Μάας: Η Τουρκία θα κάνει ό,τι κρίνει απαραίτητο

Ακόμα και μετά τη συνάντησή του με τον Χάικο Μάας, ο Μεβλού Τσαβούσογλου παρουσιάστηκε απειλητικός έναντι της Ελλάδας  

Μαας Τσαβουσογλου

Δεν εγκαταλείπει για κανέναν λόγο το γαϊτανάκι της έντασης η Τουρκία η οποία κατά τα άλλα κόπτεται για διάλογο με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εκτόξευσε «πυρά» κατά της Ελλάδας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την Ελλάδα «κακομαθημένη», σημειώνοντας για ακόμη μια φορά την τουρκική θέση περί εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα έγινε κακομαθημένη με την υποστήριξη της Ε.Ε. Δεν είμαστε εμείς που αυξάνουμε την ένταση, αλλά η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα για… σαμποτάζ των γερμανικών προσπαθειών για κατευνασμό των εντάσεων. «Η Γερμανία προσπάθησε να αναλάβει έναν αντικειμενικό ρόλο, αλλά αυτές οι προσπάθειες δέχονται επίθεση από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Έπειτα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος προς την Αθήνα πως: «Εάν κάνετε τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί χωρίς δισταγμό», σημειώνοντας πως η Τουρκία είναι μεν έτοιμη για διάλογο, «όχι όμως με τους ελληνικούς όρους και προϋποθέσεις».